Aki elöfözés nèlkül készíti a rakott krumplit az leírnà hogy szokta?
Már jó ideje így csinálom, mindig tökéletesen puha lesz a krumpli. Legutóbb épp tegnap fogyott el. Sőt, annyira megpuhult, hogy a villát nem tudtuk bele szúrni, mert már tört is. :)
Szép vékonyra vágom a krumplit, öntök alá vizet, a tetejére tejszínt, és margaringombócokat rakok ide-oda.
És bár nem hiszem, hogy ez bármit is befolyásolna, de én nem rétegezve szoktam rakni, hanem egy műanyag tálban keverem össze és fűszerezem, majd úgy a tepsibe. Alufólia rá, és mehet a sütőbe jó 1.5 órára.
De akkor mi ebben a nyeremény.
20 perc alatt megfő a krumpli + fél óra alatt összesül - normál készítés esetén. Tehát 50 perc.
Ehelyett egyben csinálva 90....
13:
Egyrész a változatosság gyönyörködtet, másrészt én szívesebben pucolom nyersen a krumplit, mint főve. Plusz még így nem törnek annyira össze a krumpli-szeletek, mint a hagyományosnál.
18: szándékosan van egybites...?
Az, hogy eltörik 1-2 szelet, nem azt jelenti, hogy turmix...
De csak trollkodj,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!