Ha a pulykát előfőzöm vízbe és utána sütöm az úgy jó?
Tehát vízben enyhén nyersre főzöm és utána krumplival bepácolva rakom be a pulyka farát a sütőbe.
Tepsibe zsírban és olajban felkockázott krumplival hagymával.
Vagy rosszul csinálnám így?
Vagy kuktában főzzem elő?
Az jobban tetszene hogy kuktában.
Az ötleteket szívesen veszem.
Semmiképpen se főzd, csak süsd ! Tepsibe teszel zsírt, a pulykadarabokat beleteszed, (besózva, fűszerezve ) egy deci vizet aláöntve, a tepsit jól lefóliázva megkezdheted a sütést. Legalább másfél óra, de közben legalább kétszer meg kell nézni, a vizet pótolni, ha kell.
Ha a villa könnyen átszalad rajta, akkor kész, utána fólia nélkül szép rozsdabarnára piríthatod.
A kukta valóban gyorsabb, de főtt hús lesz belőle, nem sült.
Fele időben, amikor megforgatod, tehetsz mellé hasáb/kocka krumplit, szárazra törölve, akár hagymával összekeverve is.
Így kb egyidőben lesznek puhák, pirosak, finomak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!