Miért kell előbb cukorral összekeverni a pudingport. Majd utána hozzá adni a tejet? (részben kémiai feladat)
Figyelt kérdés
2015. okt. 16. 19:34
1/7 anonim válasza:
Kolloidika? Azért, hogy ne csomósodjon össze a pudingporban lévő keményítő. Egyébként nem kell összekeverni feltétlen, ha kevés tejjel csomómentesre kevered és utána öntöd fel sima állagot kapsz akkor is.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És mi a magyarázata hogy nem lesz csomós?
2015. okt. 16. 19:47
3/7 anonim válasza:
Első vagyok:
A keményítőt tejben kolloid szuszpenziót hozol létre, amelyben a részecskéket hidrátburok veszi körül. A keményítő elágazó szerkezetű makromolekula, könnyen összetapad. Cukor hozzáadásával tulajdonképpen lazítást hozol létre, a kristályok felületére tapadt szemcsék lazábban fognak elhelyezkedni a tejben oldódó kristály felületén. Az így fellazított szerkezet könnyebben oszlatható el a folyadékfázisban. Ennyi.
Ja és ha kis tejjel öntöd fel, a keverésnél nagy nyírófeszültséget teremtesz, így a nagy viszkozitású anyagban a részecskék eloszlanak, azoknál a hidrátburok képződését így elősegíted az intenzív mozgatással.
Remélem részletes voltam.
4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!! :))
2015. okt. 16. 20:03
5/7 anonim válasza:
En porral keverem tejet, megfozom, es mikor kesh, a forro pudingba keverem a cukrot. Nem csomos. Miert? Attol a cukortol, ami porban van? Ha van...
6/7 anonim válasza:
utolsó : a tejjel felkeverni a pudingport könnyebb, ha előtte adod hozzá a cukrot.
7/7 anonim válasza:
NEkem így is könnyű. meg nem ég le :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!