Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kacsamell előfőzése 4 órával...

Kacsamell előfőzése 4 órával sütés előtt? Lesz ebből még normális hús?

Figyelt kérdés

Később értem haza mint terveztem. Anyám viszont délben úgy döntött hogy előfőzi (párolja?) a kacsamellet, amit nekem kellett volna megsütnöm. Szoktam sütni, mert csak én tudom, hogy szeretem, anyám sosem főz borral, de még csak fűszereket se használ. Azt mondta, hogy kiolvasztotta, és mivel meleg van, szerinte megrohadt volna (még a hűtőben is!), ha nem kezdi el sütni. A többit viszont nem tudja, hogy kell.


Mióta hazaértem, itt szidalmaz (nem tudtam hazaszólni, de igazán bent hagyhatta volna a hűtőben, érintetlenül...). Különben sem szeretem, ha előfőzi (serpenyő, víz, lefedve), de így, hogy ezt 4!! órával korábban csinálta (persze így neeem rohad a hűtőben), kétlem, hogy még lehet belőle normális kaja.


Szerintetek?



2015. jún. 14. 16:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem világos, hogy mi a probléma.

Hogy elöfözte? -Attól még lehet ehetö kaja belöle, csak nem olyan, mint ahogy megszoktad.


Hgy négy órája fözte? - Attól sem lesz baja.


Ha el akarod készíteni, akkor vedd ki a levéböl (amennyiben benne van még, csurgasd le, füszerekkel pácold be tetszés szerint, tehh egy órára a hütöbe és utána süsd meg.

2015. jún. 14. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
kacsamellnek kell egy lepirítás és 15 perc a sütőben vagy konfitálás - előfőzni meg totál felesleges volt, csak kimegy az íze...szóval én nem enném meg, de ha nagyon muszáj, akkor süsd vagy 2 órát sütőben és talán ehető lesz
2015. jún. 14. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.


Bocsi, hogyha zavaros lett kicsit, de felbosszantott a dolog. De ennek már csak a családi háttér és a rossz viszonyunk az oka. Mert tudom, hogy csak azért csinálja, hogy legyen bele beleszólása és aztán hibáztasson érte. Tudta, hogy fontos volt elmennem ma, és nem tudtam, hogy mikor végzek. De mellékes.


Az érdekelt, hogy lehet-e még normális kaja belőle a sütőben, mert 4 órával ezelőtt lett előfőzve.

2015. jún. 14. 16:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hááát...ebből rozé kacsamell már nem lesz. Ha maradt a párolóvízből, csinálhatsz hozzá egy kis vörösboros mártást, pl. az aszalt szilva egy részét beleturmixolva sűrítésnek, a többit megpárolva díszítésnek mellétenni. Ha nem főtt szét a kacsa, megpróbálhatod hirtelen megpirítani egy kicsit, akár szeletekre vágva.

A többi mehet, lehet, hogy a rizs jobban menne hozzá, mint a hercegnőburgonya, egy kis szeletelt, pirított mandulával vagy fenyőmaggal megturbózva.

2015. jún. 14. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

#2 - Hát ez az. Én sosem főzöm elő. Nem szeretem úgy, még ha 2 perccel a sütés előtt csinálja sem, de így...


Anyám állítja, hogy hát megpuhítja a húst az előfőzés. De tényleg teljesen más íze van, amikor belepiszkál ezzel, mint mikor én sütöm. És a végén én leszek a hibás, mert "ő csak jót akart", de most - az én hülyeségem miatt - "dobhatja ki a macskának a teljesen jó húst".


Köszi a tippeket. Nem tudom, hogy a párolóvízből maradt-e bármi. Lehet, megpróbálok belőle valamit kihozni, de nagyon elvette a kedvem tőle... Sőt, talán azóta tényleg kidobta és az is az én hibám lesz.

2015. jún. 14. 16:58

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!