Honnan tudom, hogy nem nyers a pizzatészta?
Ma sütöttem először holnapra mert holnap sajnos nem érek rá. Éppen csak tanulgatom ezeket a dolgokat. Én nem érzem nyersnek viszont egy olyan receptet láttam amiben magas hőfokon 5-10 perc alatt készre sül a pizza.
Szóval honnan ismerem fel a nyers tésztát? Csak nem szeretném, hogy a többieknek ne legyen jó ..😕
Ha nyers azt észre veszed.
Amúgy ha vékonyra nyújtod és látod, hogy meg van pirulva akkor jó.
Amúgy nálunk is kb annyi idő alatt sül meg.
A pizza tényleg 10 perc alatt átsül.
De ha másnaposan akarod tálalni, akkor nem ez lesz a probléma, a pizza csak egész frissen sütve jó
Dehogynem, rengeteget. Sütöttem rendes pizzaformán, szépen kinyújtott tésztát, meg a klasszikus házipizzát is, magasfalú tepsiben.
Meg rengeteg más kelttésztát.
Belebököm a villát oldalt, középen. Érzem az állagán, hogy éppen mizu. Vagy ha még totál nyers, akkor látom a villán.
Ha nem tudom eldönteni, akkor meg a villával leszakítok egy részt a pizza széléből.
4-es, te szoktál sütni, hogy nem ismered ezt a trükköt? Ja várj, te tuti pék és szakács vagy egyszerre. Én kérek elnézést. :)
A 4-es vagyok, és elég sokat szoktam sütni, de nem szoktam a pizza széléröl darabokat leszakítani, meg nem kell tüvel próbálgani - ez ugyanis NEM kelt tésztákhoz való módszer, hanem a kevert tésztákat lehet így tesztelni.
Másrészt ha neked a pizza 15 perc után "még totál nyers", akkor garantáltan nem tudod, milyen egy pizza és hogy kell elkészíteni!
"klasszikus házipizzát is, magasfalú tepsiben"
A pizzát soha nem sütik magasfalú tespiben, legfeljebb ha valakinek fogalma sincs arról, mi a pizza! A "klasszikus" pizza lehet vastagabb tésztájú, de akkor sem a tepsi tartja össze, hanem kerekre formázva a tepsi közepén sül, iúganúgy, mint a vékony változat.
A magas tespiben sütött "pizza" egy nem hozzáértö ember próbálkozása, az eredménynek semmi köze sincs a pizzához!
Nem írtam sehol, hány percig, milyen kapacitású sütőben sül, nem írtam, hogy csak magasfalú tepsiben sütök pizzát, de még csak azt sem, hogy bárkit is zavarna, hogy van három lyuk a pizza közepén vagy hogy nincs meg a teljes széle.
Ne tessen átugrani a részleteket, hanem egyben olvasni, értelmezni.
A családom, a barátaim szeretik a pizzáimat, bármilyen formája van. Nekem ez bőven elég. 🙈
Te meg süss éttermeknek pizzákat, ott oktathatod a népet.
Kérdező, nyugodtan szúrj oda annak a pizzának meg bármilyen másik sütinek!
Magas hofokon tenyleg megvan 5-10 perc alatt, de az inkabb 300 fok mint 200
Amikor kisult, egy vastagabb reszen vagd kette es nezd neg a keresztmetszetet. Ha száraz akkor kész, ha nedves akkor még nyers
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!