Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Honnan tudom, hogy nem nyers...

Honnan tudom, hogy nem nyers a pizzatészta?

Figyelt kérdés

Ma sütöttem először holnapra mert holnap sajnos nem érek rá. Éppen csak tanulgatom ezeket a dolgokat. Én nem érzem nyersnek viszont egy olyan receptet láttam amiben magas hőfokon 5-10 perc alatt készre sül a pizza.


Szóval honnan ismerem fel a nyers tésztát? Csak nem szeretném, hogy a többieknek ne legyen jó ..😕



2022. márc. 17. 23:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

Ha nyers azt észre veszed.

Amúgy ha vékonyra nyújtod és látod, hogy meg van pirulva akkor jó.

Amúgy nálunk is kb annyi idő alatt sül meg.

2022. márc. 17. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

A pizza tényleg 10 perc alatt átsül.

De ha másnaposan akarod tálalni, akkor nem ez lesz a probléma, a pizza csak egész frissen sütve jó

2022. márc. 18. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
6%
Tűpróbával. :)
2022. márc. 18. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
86%
3-as: te sem sütöttél még pizzát!!!!
2022. márc. 18. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
12%

Dehogynem, rengeteget. Sütöttem rendes pizzaformán, szépen kinyújtott tésztát, meg a klasszikus házipizzát is, magasfalú tepsiben.


Meg rengeteg más kelttésztát.


Belebököm a villát oldalt, középen. Érzem az állagán, hogy éppen mizu. Vagy ha még totál nyers, akkor látom a villán.


Ha nem tudom eldönteni, akkor meg a villával leszakítok egy részt a pizza széléből.


4-es, te szoktál sütni, hogy nem ismered ezt a trükköt? Ja várj, te tuti pék és szakács vagy egyszerre. Én kérek elnézést. :)

2022. márc. 18. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
86%

A 4-es vagyok, és elég sokat szoktam sütni, de nem szoktam a pizza széléröl darabokat leszakítani, meg nem kell tüvel próbálgani - ez ugyanis NEM kelt tésztákhoz való módszer, hanem a kevert tésztákat lehet így tesztelni.

Másrészt ha neked a pizza 15 perc után "még totál nyers", akkor garantáltan nem tudod, milyen egy pizza és hogy kell elkészíteni!

2022. márc. 18. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
36%

"klasszikus házipizzát is, magasfalú tepsiben"

A pizzát soha nem sütik magasfalú tespiben, legfeljebb ha valakinek fogalma sincs arról, mi a pizza! A "klasszikus" pizza lehet vastagabb tésztájú, de akkor sem a tepsi tartja össze, hanem kerekre formázva a tepsi közepén sül, iúganúgy, mint a vékony változat.

A magas tespiben sütött "pizza" egy nem hozzáértö ember próbálkozása, az eredménynek semmi köze sincs a pizzához!

2022. márc. 18. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
17%

Nem írtam sehol, hány percig, milyen kapacitású sütőben sül, nem írtam, hogy csak magasfalú tepsiben sütök pizzát, de még csak azt sem, hogy bárkit is zavarna, hogy van három lyuk a pizza közepén vagy hogy nincs meg a teljes széle.


Ne tessen átugrani a részleteket, hanem egyben olvasni, értelmezni.


A családom, a barátaim szeretik a pizzáimat, bármilyen formája van. Nekem ez bőven elég. 🙈


Te meg süss éttermeknek pizzákat, ott oktathatod a népet.


Kérdező, nyugodtan szúrj oda annak a pizzának meg bármilyen másik sütinek!

2022. márc. 18. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
28%
Amúgy klasszikus pizzáról sem volt szó. Klasszikus házipizzáról már igen, ez országszerte a tepsiben sült kockapizzát jelenti. Persze nálatok nem, nálatok csak szabványpizza van, úccse érted.
2022. márc. 18. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
87%

Magas hofokon tenyleg megvan 5-10 perc alatt, de az inkabb 300 fok mint 200


Amikor kisult, egy vastagabb reszen vagd kette es nezd neg a keresztmetszetet. Ha száraz akkor kész, ha nedves akkor még nyers

2022. márc. 18. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!