Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha a nyers pizzatésztába...

Strongest kérdése:

Ha a nyers pizzatésztába étolaj helyett extra szűz olivaolajat keverek, akkor mi történik?

Figyelt kérdés
Általában 8 púpozott EK liszthez 4 EK étolajat keverek (+só, cukor, élesztő).

2016. jan. 4. 07:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
SOkkal finomabb lesz. AZ eredeti receptek szerint csak olivaolajat használtak.
2016. jan. 4. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sokkal finomabb a tészta, az ízén is érződik, hogy nem mezei agyonbabrált napraforgó olaj van benne.

Ha megteheted, csak extraszűz olivaolajjal készítsd a pizzát.

2016. jan. 4. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 tothp ***** válasza:
100%
Az olivával finomabb lesz (főleg extra szűz) Viszont érzékenyebb a "túlsütésre"
2016. jan. 4. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

8 kanál liszthez 4 kanál olaj? Vizet nem is raksz bele?

A fél kg liszt+só+4 ek olaj+2,8-3 dl víz+élesztő az igazi tészta receptje, esetleg kis fűszert bele, cukor sem kell.

De alapvetően az olívaolajtól csak jobb íze lesz, mint az étolajtól.

2016. jan. 4. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Persze van benne víz mert abban oldom az élesztőt és a cukor arra kell hogy gyorsabban oldódjon :)
2016. jan. 5. 12:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha nem oldod fel az élesztőt, csak belemorzsolod, akkor is tökéletes lesz. Nem kell cukor a pizzatésztába.

Fél kg liszthez elég a 4 ek olaj (lehetőleg olíva).

2016. jan. 5. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!