Strongest kérdése:
Ha a nyers pizzatésztába étolaj helyett extra szűz olivaolajat keverek, akkor mi történik?
Figyelt kérdés
Általában 8 púpozott EK liszthez 4 EK étolajat keverek (+só, cukor, élesztő).2016. jan. 4. 07:59
1/6 anonim válasza:
SOkkal finomabb lesz. AZ eredeti receptek szerint csak olivaolajat használtak.
2/6 anonim válasza:
Igen, sokkal finomabb a tészta, az ízén is érződik, hogy nem mezei agyonbabrált napraforgó olaj van benne.
Ha megteheted, csak extraszűz olivaolajjal készítsd a pizzát.
3/6 tothp válasza:
Az olivával finomabb lesz (főleg extra szűz) Viszont érzékenyebb a "túlsütésre"
4/6 anonim válasza:
8 kanál liszthez 4 kanál olaj? Vizet nem is raksz bele?
A fél kg liszt+só+4 ek olaj+2,8-3 dl víz+élesztő az igazi tészta receptje, esetleg kis fűszert bele, cukor sem kell.
De alapvetően az olívaolajtól csak jobb íze lesz, mint az étolajtól.
5/6 A kérdező kommentje:
Persze van benne víz mert abban oldom az élesztőt és a cukor arra kell hogy gyorsabban oldódjon :)
2016. jan. 5. 12:51
6/6 anonim válasza:
Ha nem oldod fel az élesztőt, csak belemorzsolod, akkor is tökéletes lesz. Nem kell cukor a pizzatésztába.
Fél kg liszthez elég a 4 ek olaj (lehetőleg olíva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!