Paprika sütése sütőben: ti hogyan csináljátok? És be kell kenni olívaolajjal a paprikák külsejét vagy nem muszáj?
Köszi!
(Tegnap délután végül megcsináltuk, nem kentük be. :-))
Ha azért sütöd, hogy aztán a vékony héját leszedd, akkor feltétlenül teljesen szárazon kell sütni.
Grillezéshez bekenheted akár olívával is, de finomítottal! Az extra szűz füstpontja túl alacsony ehhez.
Köszönöm! Hasznos, amit írtál, nagyon profi vagy!
Igen, a héját leszedtük.
(Finomított olajakat nem használunk.)
Gyakran sütök jó húsos nagy, többnyire piros húsú paprikákat a sütőben.
fóliát teszek a sütőbe és arra sorakoztatom a paprikákat.
közben egy hosszú facsipesszel állandóan forgatom őket, hogy minden oldala feketén hólyagosodjon fel.
ha mind kész, egy mély tálba teszem, és letakarom fedővel, és még konyharuhával is.
a saját gőzében elválik tőle a héj és könnyebb lehúzni.
kimagozom, és leöblítem a bentmaradt magoktól, illetve a még rajtamaradt fekete pörköktől, héjdaraboktól.
felszeletelem és olivás-ecetes marinádba teszem. Isteni finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!