Létezik étolaj (olaj) nélküli tortilla recept?
Figyelt kérdés
Üdv
Kedvenc ételem "lelke" ,de unom hogy egy csomó olajt kell ennem így kényszerből "vagy megeszed vagy nem"
2015. aug. 6. 19:29
1/3 anonim válasza:
mármint maga a tortilla tésztára gondolsz? vagy a benne lévő feltétekre? ha tésztára, én ezt szoktam csinálni: [link]
pillanatok alatt megvagy vele, a tésztájába elég pl. 2 ek olaj is, vagy tehetsz oliva/repce olajat, azok még egészségesek is. A sütéséhez egyáltalán nem kell olaj, még a sütőt se kell bekapcsolnod, serpenyőben kell készíteni. Lehetőleg kerámia/teflon serpenyőbe (palacsintasütőbe) készíts, és egy pici lisztet szórhatsz a serpenyőre.
2/3 anonim válasza:
Ja! És én ahogy kisültek, még forrón deszkára borítom, mindkét oldalát lekenem egy ecsettel vízzel, csak vékonyan, és be egy zacskóba! nem baj ha bepárásodik, sőt az a lényeg! Így szép puha lesz, lehet jól tekerni. Utána a zacskóban mehetnek egymásra a kisül tortillácskák :)
3/3 anonim válasza:
Szerintem arra gondol, hogy sokan olajjal kenik meg a kiszáradás ellen. Ezt a vizes-zacskós ötletet még nem hallottam, majd egyszer kipróbálom. Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!