Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen gyorsan elkészíthető...

Milyen gyorsan elkészíthető főtt ételek vannak amiket egyszerűen el tudok készíteni és jól lakom?

Figyelt kérdés

Végzős gimnazista vagyok és rengeteg órám van az iskolában így nagyon későn és fáradtan érek haza. Mivel anyám nem hajlandó semilyen vacsorát főzni, nekem kellene valamit kitalálni. Fiú vagyok és a sztereotípiákhoz híven semmi érzékem nincs a főzéshez, az egyetlen ami számít hogy nagyon kevés idő alatt tudjak bármi főtt ételt összehozni amivel jól lakom. Eddig tortellinit próbáltam, fagyasztott pizzát és hasonlóakat, de kíváncsi vagyok ti miket tudnátok még ajánlani.

A válaszokat előre is köszönöm!

2022. jan. 3. 01:20
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
42%

Komolyan, a legtöbb válaszoló elolvasta a TELJES kérdést, és ÉRTELMEZTE is? Mert nagyon nem úgy tűnik.

A kérdező még soha nem főzött, csak félkész kajákat főzött-sütött készre. Erre jönnek a "20 perc alatt megvan", meg csak "be kell habarni" válaszok. Az agyam eldobom.

A kérdező nem most fog megtanulni főzni. Ideiglenes, gyors megoldásra vágyik. A főzés nem ilyen.

Nos, kedves fiatalember!

A legjobb, ha a konzervek között keresgélsz. Milyen zöldség/hús a kedvenced?

Például egy chilis bab konzervet felmelegítve, egy-két szelet kenyérrel máris jól lakhatsz. Ha te szeretnéd megcsinálni, arra is van mód, de az már igényel némi ügyességet.

Esetleg nincs egy jó haverod, aki tud főzni? Barátnő? Nagynéni? Mert én mondom neked, a legjobban így lehet a totális alapokat megtanulni.

Mert mi itt hiába mondják neked, hogy "párold üvegesre a hagymát" ez egy abszolút kezdőnek óriási feladat. Mert nem mindegy, milyen edényben, milyen hagymát, mekkorára vágva, mennyi és milyen zsiradékon csinálják.

Úgyhogy a konzerveket ajánlom neked, meg a tészta-rizs főzést. Ezeket kombinálhatod, esetleg mirelit, rántott, konyhakész húsokkal, amiket meg tudsz sütni sütőben sütőpapíron, a hátoldalukra rá van írva hány percig kell hány fokon sütni.

Például 3 szelet rántott hús egy tepsire és mellé a fagyasztott steakburgonya/hasábburgonya. 15-20 perc alatt megsül.

Ha pedig komolyan érdekel a főzés, arra időt kell szánni, és keresni egy kedves segítséget ;)

2022. jan. 3. 12:55
 22/31 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező, anyagi korlátok vannak? Mennyi pénzt ad anyád a kajára? Vagy ő bevásárol, és te tudsz abból főzőcskézni???

Épp most láttam az aldiban:

[link]

canelloni, lasagne - 500 ft így akciósan. Beteszed a sütőbe és 20 perc alatt megvan. Semmit nem kell vele csinálni.

2022. jan. 3. 13:54
 23/31 A kérdező kommentje:
Nincsenek anyagi korlátok, jó helyzetben élünk de családi rossz szokás révén sem hétköznap sem hétvégén nem főz senki semmit. Szüleim elváltak, 270km-re élek apámtól, főtt ételt csak nagymamámnál szoktam enni. Amiket írtatok fontolóra veszem, a csilis babot tényleg szeretek így azt biztosan kipróbálom. Tényleg semmi tapsztalatom nincs ebben mert itthon porosodik a konyha, ha értitek mire gondolok.
2022. jan. 3. 14:19
 24/31 anonim ***** válasza:
46%

Anyád hétvégén is rendel, vagy csak bekap ezt-azt, amit talál?

Na mindegy, nem akarom minősíteni...

Amit még ajánlani tudok, szintén az aldiban lehet kapni ilyen amerikai csomagolású mélyhűtött csirkecsíkok. Van chilis-sajtos bundával, és cornflakes-es is. Bedobod a sütőbe, 15 perc alatt készen van. Krumplipürét meg porból is ki tudsz keverni. Ugyan nyomába nem ér a normális krumplipürének, de két perc alatt megvan.

2022. jan. 3. 14:22
 25/31 A kérdező kommentje:
Anyám egyáltalán nincs túlterhelve a munkájával, csak utál főzni ezért minden másra szorít időt helyette. Hajlamos üres kenyeret enni este mikor teljesen jól állunk anyagilg és nagyon szép modern konyhánk van.
2022. jan. 3. 14:23
 26/31 anonim ***** válasza:
48%

itt a link:

[link]

2022. jan. 3. 14:24
 27/31 anonim ***** válasza:
79%

Nem értem, miért kéne konzervet meg kész kaját egyen a srác.

Ott a net, tele van recepttel, videókkal meg lehet tanulni főzni.

2022. jan. 3. 14:43
 28/31 anonim ***** válasza:
63%
2022. jan. 3. 21:24
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a félkész meg konzerv kaják tényleg csak akkor lennének jók, ha egy-két alkalmat akarna megoldani a kérdező. De hosszú távra ilyet ajánlani egy fiatalnak...akinek pont hogy igen nagy szüksége lenne az egészséges táplálkozásra.
2022. jan. 3. 22:51
 30/31 anonim ***** válasza:
73%

Hamburger vagy pizza vagy provanszi szósz hozzá főzöl spagettit és összekevered. Esetleg ha van reszelt sajt a tetejére.

Gyors és finom Kolis kaja ;)

2022. jan. 5. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!