Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy hetes tojást ma még...

Egy hetes tojást ma még elkészithetem? (főtt piros tojásról van szó, amiből ma rakott krumpli lenne)

Figyelt kérdés
Szagja alapján gondolom, hogy megérzem..csak még nem éreztem romlott tojás szagot:)))) De a szagtól eltekintve, egyéb tényező vane? Vagy alapból réginek számit ha egy hetes és tuti h nem jó?
2010. ápr. 9. 08:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
59%
Én nem használnám fel, már 1 hetesen.
2010. ápr. 9. 09:27
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem egy hetesen semmiképp sem jó!Egy -két napig eláll hűtőben,de én például harmad naposan már nem enném meg.Elég csúnya hasmenést okozhat a romlott tojás .
2010. ápr. 9. 09:38
 3/14 A kérdező kommentje:
Még várok válaszokat...Akiket megkérdezek azok mind azt mondják h nyugodtan csináljam mg...
2010. ápr. 9. 10:09
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

főtt tojás 2-3 napig,utána inkább ne...ha meg be is van festve pirosra...festéket beszivja...

én nem kockáztatnmék meg egy szalmonellamérgezést...

2010. ápr. 9. 10:12
 5/14 anonim ***** válasza:
40%
Akik azt mondják,hogy nyugodtan csináld meg,azokat feltétlen kínáld meg,ha úgy döntesz majd,hogy inkább rájuk hallgatsz :)
2010. ápr. 9. 10:16
 6/14 A kérdező kommentje:
:)))Ok megkinálom....Ha véletlenül úgy döntök...de még mindig nem tudom..
2010. ápr. 9. 10:18
 7/14 anonim ***** válasza:

hát én ma reggel ettem meg az utolsó kettő festett tojást

a hűtőben voltak. semmi bajuk nem volt és nekem sincs semmi bajom.

régen is megették, pedig hűtő sem volt.állítólag a festett tojások 40 napig elállnak.

no azért addig nem várnék:-))

vágj föl egyet, ha jónak ítéled meg, használd föl

nyugodtan.

üdv.-egy nem mai csirke -

2010. ápr. 9. 11:32
 8/14 A kérdező kommentje:
Nah egy ilyen válaszra vártam!!!!! Sajnálom elvetni...Szerintem megnézem és én se hiszem h el lennének romolva...
2010. ápr. 9. 11:41
 9/14 anonim ***** válasza:
61%

A tijást régebben azért fözték meg keményre, mert igy hetekig eláll, amélkül, hogy baja lenne (kivéve, ha meg van repedve a héja). Ha kibontod, akkor szagold meg, ha normális, akkor ehetö, ha rossz, akkir NAGYON büdös. Fogásra is meg tudod állapitani, mert ha már nem jó, akkor nyálkás, ragacsos tapintású.

Egyébként meg a rakott krumpliban át lesz sütve, tehát egyáltalán nem fenyeget az a veszély, hogy bajod lesz töle.

(A szalmonella meg akkor okoz csak bajt, ha a tojás NYERS!)

2010. ápr. 9. 13:52
 10/14 anonim ***** válasza:
48%
Egy hetesen okádni lehet tőle.
2010. ápr. 9. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!