Milyen könnyen elkészíthető, főtt, tápláló kajákat ajánlanátok?
Rakott dolgok: rakott krumpli, rakott karfiol, rakott kel
keménytarhonya, krémlevesek.
Rántott husi, sült krumpli.
Szia!
Én is a rakottasokat ajánlom leginkább. Akár risszel, akár krumplival. Ha nincs sok időm többnyire ilyeneket sütök.
Rizsesen: darálthússal + karfiol vagy káposzta vagy cukkini.
Krumplival gombát, májat, brokkolit szoktam rétegezni.
Főtt tésztával is szoktam lerakni mindenféle zöldséget, ilyenkor a tésztához hozzákeverek tejföllel elkever tojást.
A tejben főtt tészta is egyszerű: száraz penne tésztát szórsz a jénai tálba, aztán leöntöd : 3 tojás+ só+1dl olaj+1 dl tejföl+tej. Annyi tej, hogy ez a massza ellepje a tésztát. Sütőben kb. fél óra alatt szép sárgára sül.
Sajttal gazdagíthatod.
Főtt egyszerű étel még a tokány. Ezt is rengeteg féleképp, sokféle hozzávalóból elkészíthető. Rizzsel még laktató is!
sajtos-túrós-tejfölös tészta (25 perc)
makaróni (szárnyashússal kb. 60 perc)
zöldborsófőzelék tükörtojással vagy virslivel (fagyasztott zöldborsóból kb. 35-40 perc)
paprikás krumpli (hámozással együtt max. 60 perc)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!