Gyorsan elkészíthető vega ételek, amik nem túl drágák, és nincs bennük krumpli, tészta vagy kenyérféle?
Elegem van abból, hogy állandóan a pizza, krumpli meg a spagetti lesz vacsorára.
Több zöldséget kéne ennem, meg fehérjét. Tojás, sajt jöhet. Szóját ha lehet ne, de babfélék igen.
krémleves
párolt zöldség
omlett
zöldséges rizskrokett
zöldséges tojásmuffin sajttal
főzelékek
zöldségfasírt
zöldségleves
répapörkölt
babpörkölt
tojáspörkölt
paradicsomos káposzta
hagymás bab
hajdinatészta tofuval
tofupörkölt
sajtfelfújt
sajtkrémleves
töltött karalábé
répás tócsni
Én nagyon sokszor sütök valamilyen zöldséget és tojást ütök rá (néha azt sem, de nélküle elmászik a szénhidrát/kalória egyenlegem) :) Bár a rántotta zöldségekkel a nagy sláger nálam, nem tehetek róla, szeretem és nem tudom megunni, hiába egyszerű. Amúgyis feldobható ezerféleképpen, pl. algával is poénos, de holnap fagyálló csigagomba lesz benne, ma szedtem egy csomó elég szép darabot s nemrég jöttem rá, hogy finom :) A párom is nagy lelkesedéssel néz így a holnapi ebéd elébe. Most jön az a hét, amikor "nem főzök", de ilyen apróságokat azért igen :)
Ma zöldségcurry készült, abba is mehet mindenféle zöldség.
Az első hozzászóló is számtalan jó ételt írt, azok egy részét is szívesen alkalmazom.
Gombás rizottó
Paradicsomos mozzarellás rakott padlizsán
Bulgurral töltött sült padlizsán
Fetás hagymás töltött cukkini
Ratatouille
Tofus ázsiai zöldséges rizs pirított szezámmaggal
Fokhagymás rozmaringos gombafejek
Fűszeres túrós cukkinitekercsek
Gombás zöldbabos rakottas
Citromos zöldfűszeres articsóka
Kéksajtos sült avokádó
Avokádós kukoricás süpt tortilla
Chili sin carne
Bazsalikomos paradicsomkrémleves
Erdei gombaleves
Karamellizált zöldfűszeres répa
Hagymakrémleves
Olivás kecskesajtos táskák kelt tésztából
Sajtfelfújt pirított zöldségekkel
Zöldséges sajtos sült palacsinta
Fokhagymás brokkolikrémleves
Füstölt sajtos rakott karfiol
Sütőtökből: Leves, pite, szendvicskrém, stbstb
Lencséből: Leves, főzelék, curry
Csicseriborsóból: főzelék, falafel, curry
Cukkiniből: fasírt
Lencsefőzelék vöröslencséből nagyon finom és tele van fehérjével. De egyébként, ha lusta vagy, akkor csak dobálj be zöldségeket a tepsibe, aztán kis olaj, fűszerek, és süsd össze, nagyon fincsi :)
Babfözelek
Lencsefözelek
Borsofözelek
hummusz
csicseri pörkölt
cukkini pörkölt
sult padlizsan
görög sali tofuval
chili con carne rizzsel
kukorica muffin
De fontos, hogy ne vond meg magadtol a gabonafeleket sem (kenyer, krumpli, teszta, rizs, bulgur, arpa, kuszkusz, stb.) mert ertekes tapanyagokat tartalmaznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!