Vega vendégeknek mit kínáljak, ami nem rántott, grílezett és nem krumpli, nem tészta?
köretnek? meg feltétnek?
köszönet
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szóval sajtos brokkoli: 1. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük és egy vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba rakjuk.
2. A tejszínt felfőzzük a zúzott fokhagymával, a tűzről levesszük. Belekeverjük a krémsajtot, 100 g reszelt sajtot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Majd ráöntjük a brokkolira. Tetejére szórjuk a megmaradt sajtot.
3. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Csak találtam egy minden kritériumnak megfelelő ételt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Meleg étel kell?
Mert valami saláta is jó.
Vagy ott az ún. meleg kenyérsaláta, ami egyszerűen valamilyen leveles salátakeverékből, és tetszőleges egyéb zöldségekből álló sali, amire buggyantott tojást és pirított kenyérkockát dobsz. Mi nem szoktunk rá öntetet tenni, de a cézár öntet mehet erre is, vagy bármilyen más joghurtos-zöldfűszeres.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Vagy akár gusztusos vega hamburgereket is csinálhatsz, lehet kapni Bioboltokban vega hamburgerfeltétet (ha nem vállalkozol saját zöldségfasírt elkészítésére), és azt cipóban, zöldségekkel és szószokkal ugyanúgy meg tudod csinálni.
A vega fasírthoz párolt zöldségeket, salátát, vagy akár valamilyen tejszínes-sajtos rakott zöldséget is kínálhatsz.
Magyaros ízlésű vegáknak számos alternatíva van: paprikás krumpli (igaz ez krumpli) és paprikás búzakolbász. Ugyanaz a kolbász tarhonyához is isteni, teljesen hagyományos fűszerezésű tarhonyát kell készíteni, csak ugye hús nélkül, és amikor forrón tálalod, akkor a búzakolbászt ráaprítani. (Azt nem jó főzni, mert szétesik!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!