Milyen gyorsan elkészíthető főtt ételek vannak amiket egyszerűen el tudok készíteni és jól lakom?
Végzős gimnazista vagyok és rengeteg órám van az iskolában így nagyon későn és fáradtan érek haza. Mivel anyám nem hajlandó semilyen vacsorát főzni, nekem kellene valamit kitalálni. Fiú vagyok és a sztereotípiákhoz híven semmi érzékem nincs a főzéshez, az egyetlen ami számít hogy nagyon kevés idő alatt tudjak bármi főtt ételt összehozni amivel jól lakom. Eddig tortellinit próbáltam, fagyasztott pizzát és hasonlóakat, de kíváncsi vagyok ti miket tudnátok még ajánlani.
A válaszokat előre is köszönöm!
A legtöbb kaja megvan 20
-25 perc alatt (tésztás, krumplis ételek, rántott cuccok, főzelékek, krémlevesek).
Próbálj meg fagyasztott v konzerv alapanyagokból dolgozni, és ne egy adagot főzni.
Pl. lencsekonzervet felforralod, már be is tudod habarni, nem kell főzni szó szerint max. 10 perc alatt kész. Babkonzerv ugyanez.
Fagyasztott zöldségből főzelék, mindenestül 15 perc, mialatt fő, süss hozzá tojást vagy egy virslit. Vagy párolt zöldséget csinálsz belőle, és egy natúr csirkemell szeletet megsütsz, ez is negyed óra.
A tésztás, krumplis kaják is hamar megvannak, csak nem a legegészségesebb, ha mindig ezeket eszed. Heti 1-2 alkalommal oké, de a zöldséges kaják, natúr húsok ugyanilyen hamar megvannak, vagy még hamarabb, és mégiscsak egészségesebb.
Kérdező! ANyukád arra sem hajlandó, hogy megmutasson neked pár családi receptet, amit amúgy szeretsz???
Vagy hétvégén sem főz?
Én is elsősorban a tésztás ételeket ajánlanám... Megtanulsz három-négyféle olasz tésztaszószt - ezek nagyon könnyen összedobhatók.
Pl. 2 dl tejszínt felforralsz, elmorzsolsz benne 5-6 dkg gorgonzola, vagy rokfort sajtot és belenyomsz egy gerezd fokhagymát, só bors. Sűrítheted még reszelt parmezánnal, de elég a tetejére is. Ez 5 perc alatt kész, hamarabb megvan, minthogy kifő a tészta... Ha még turbózni akarod, megpirítasz serpenyőben felaprított bacon-kockákat, és a tetejére szórod.
A paradicsomszósz se nagy varázslat... Olajon megfuttatsz hagymát, fokhagymát, rádobsz egy doboznyi konzerv paradicsomot (az aprítottat, ne a pürét használd), ízesíted bazsalikommal, oreganoval, 10 perc forralás után készen van, mehet a tésztára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!