Növényi vagy állati eredetű zsiradékkal szoktatok sütni/főzni?
Van otthon sertészsír de nagyon minimalisat használunk, szüleim szoktak vele pörköltet és egyéb magyaros ételeket készíteni.
Napraforgóolaj... Hát egyáltalán nem, nagyon keveset szoktam keverni a kókuszolajjal, ha olyat főzök. Leginkább nálam a kókuszolaj a nyerő, mindenhez is jó. Apukamnak van kendermagolaja de az ára miatt nagyon keveset használ belőle. Ha csirkemellet süt, akkor az alá locsol egy keveset. Egyébként pedig a krumplit, a húsokat, én még a rántott dolgokat is bedugom a sütőbe olaj nélkül vagy ha husit sütünk, akkor sütőzacskóban is bőven megpuhul és elkészül. Nem tudom miért így van, amikor meg diétáznom kellett, akkor ezek a dolgok kialakultak és megmaradtak. Használunk azért mindent, de lényegesen kevesebbet, mint mondjuk gyermekkoromban. Akkor anyukám fritőzben sütött, bő olaj minden alá.. Most pedig így vagyunk.
Pici olívaolajat használok jelenleg, de gondolkozok hogy áttérek a kókuszzsírra, úgy hallottam hogy az szagtalan sütés közben, ami számomra nagyon vonzó tulajdonság.
Nem tudom hogy egészesebb-e vagy sem az állati zsír, de rosszul vagyok a szagától így ki van zárva hogy az otthonomban azt használjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!