Növényi vagy állati eredetű zsiradékkal szoktatok sütni/főzni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Van otthon sertészsír de nagyon minimalisat használunk, szüleim szoktak vele pörköltet és egyéb magyaros ételeket készíteni.
Napraforgóolaj... Hát egyáltalán nem, nagyon keveset szoktam keverni a kókuszolajjal, ha olyat főzök. Leginkább nálam a kókuszolaj a nyerő, mindenhez is jó. Apukamnak van kendermagolaja de az ára miatt nagyon keveset használ belőle. Ha csirkemellet süt, akkor az alá locsol egy keveset. Egyébként pedig a krumplit, a húsokat, én még a rántott dolgokat is bedugom a sütőbe olaj nélkül vagy ha husit sütünk, akkor sütőzacskóban is bőven megpuhul és elkészül. Nem tudom miért így van, amikor meg diétáznom kellett, akkor ezek a dolgok kialakultak és megmaradtak. Használunk azért mindent, de lényegesen kevesebbet, mint mondjuk gyermekkoromban. Akkor anyukám fritőzben sütött, bő olaj minden alá.. Most pedig így vagyunk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Pici olívaolajat használok jelenleg, de gondolkozok hogy áttérek a kókuszzsírra, úgy hallottam hogy az szagtalan sütés közben, ami számomra nagyon vonzó tulajdonság.
Nem tudom hogy egészesebb-e vagy sem az állati zsír, de rosszul vagyok a szagától így ki van zárva hogy az otthonomban azt használjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!