Hogyan tudnék egyszerűen, kevés zsiradékkal elkészíteni fél kiló vadhúst?
Például van fél kiló szarvashúsom, és ezt szeretném ehetővé varázsolni lehetőleg kevés zsírral.
ötletek?
Készíthetsz belőle pörköltet,
megsütheted sütőben, vöröshagymával, krumplival, stb.
megpárolhatod zöldségekkel födő alatt = ez a legkevésbé zsírigényes változat
De fincsi lenne ha vadasan készíted.
Persze készíthetsz belőle valami tokányszerű kaját is csíkokra vágva, vagy éppen egy fincsi ragu-levesnek is el tudom képzelni.
Sőt, még rizseshús is jó lenne belőle.
köszi a választ :)
a zöldséges párolás hogy zajlana? :D
(elég kezdő vagyok :$)
Ha van pároló-edényed, akkor abban a legalsóban felforralod a vizet, a tetejére teszed azt a lábast, aminek lyukacsos az alja. Abba rakod a párolnivalókat előre besózva, fűszerezve, a fedelét ráteszed, és néhány perc alatt kész az egész.
Ha ilyen nincs, akkor valami teflonban minimális zsiradékot (olajat) hevítel, rápakolod a párolandó husit és zöldségeket, persze ezeket is előre befűszerezve. Kevéske vizet öntöl rá, és födővel lefeded, egész addig, míg megpuhulnak a benne levők.
Kisebb mennyiséget ezen a nokedli-szaggatón is lehet párolni. Ráteszed egy olyan lábasra (fazékra), amire éppen passzol, ha felforrt benne a víz, ezen a nokedli-szaggatón jól elvannak a husik-zöldségek, krumpli, amit akarsz. Ha nincs rávaló födőd, de van olyan jénaid, vagy lábasod, ami pont illik rá azzal beborítod, és máris tudsz zsír nélkül párolni. (Mellesleg a nokedlit is átdúrod rajta 1,5 perc alatt, nem kell sokat vesződni a szaggatással)
Szóval edényüzletben ezt a nokedliszaggatót egy ezresért megkapod, én is ott vettem. Amikor nem akarom a nagy pároló-edény garnitúrát előkapni, akkor megteszi ez is.
:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!