Hogyan tudnék egyszerűen, kevés zsiradékkal elkészíteni fél kiló vadhúst?
Például van fél kiló szarvashúsom, és ezt szeretném ehetővé varázsolni lehetőleg kevés zsírral.
ötletek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Készíthetsz belőle pörköltet,
megsütheted sütőben, vöröshagymával, krumplival, stb.
megpárolhatod zöldségekkel födő alatt = ez a legkevésbé zsírigényes változat
De fincsi lenne ha vadasan készíted.
Persze készíthetsz belőle valami tokányszerű kaját is csíkokra vágva, vagy éppen egy fincsi ragu-levesnek is el tudom képzelni.
Sőt, még rizseshús is jó lenne belőle.
köszi a választ :)
a zöldséges párolás hogy zajlana? :D
(elég kezdő vagyok :$)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha van pároló-edényed, akkor abban a legalsóban felforralod a vizet, a tetejére teszed azt a lábast, aminek lyukacsos az alja. Abba rakod a párolnivalókat előre besózva, fűszerezve, a fedelét ráteszed, és néhány perc alatt kész az egész.
Ha ilyen nincs, akkor valami teflonban minimális zsiradékot (olajat) hevítel, rápakolod a párolandó husit és zöldségeket, persze ezeket is előre befűszerezve. Kevéske vizet öntöl rá, és födővel lefeded, egész addig, míg megpuhulnak a benne levők.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kisebb mennyiséget ezen a nokedli-szaggatón is lehet párolni. Ráteszed egy olyan lábasra (fazékra), amire éppen passzol, ha felforrt benne a víz, ezen a nokedli-szaggatón jól elvannak a husik-zöldségek, krumpli, amit akarsz. Ha nincs rávaló födőd, de van olyan jénaid, vagy lábasod, ami pont illik rá azzal beborítod, és máris tudsz zsír nélkül párolni. (Mellesleg a nokedlit is átdúrod rajta 1,5 perc alatt, nem kell sokat vesződni a szaggatással)
Szóval edényüzletben ezt a nokedliszaggatót egy ezresért megkapod, én is ott vettem. Amikor nem akarom a nagy pároló-edény garnitúrát előkapni, akkor megteszi ez is.
:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!