Ha nincs itthon tojásom, akkor lehet a süteményben még több zsiradékkal helyettesítenem?
Azt hallottam,ogy a tojást több zsiradékkal lehet helyettesíteni.
Pl.a receptbe kell 3 tojás,de neked nincs,akkor kicsivel több zsírt,vagy vajat,vagy margarint rakhatsz bele.
Ez igaz?
Hát,akkor így jártam,meglátom,hogy sikerül a zserbóm.
A tészta nedvességét a joghurt adja majd,a sütőpor meg felpuffasztja a tésztát,az extra sok zsír meg omlóssá teszi:)
Remélhetőleg.:D
Amúgy meg nem trollkodásból írtam ki a kérdést,de kíváncsi voltam mit írnak az emberek,mert egy elég népszerű és ismert cukrász a YouTube-on azt mondta,hogy lehet helyettesíteni néhány süteményt több zsíradékkal.:D
A hölgy neve Gemma Stafford.:)
Nem a legrosszabb megközelítés, a zsír fontos elem, helyettesítéskor én is szeretek figyelni rá.
nyilván süti és ízlésfüggő ez. A tojást inkább lennel és banánnal szokták helyettesíteni, de kismillió más is van. A merő zsír az bizonyos szempontból OK, más szempontból más. Ha egy sütibe sok tojás kell, akkor az nem helyettesíthető az én világomban, a vegánoknál azért előfordul a dolog. De ha kevés, akkor a szerepkört kell helyettesíteni. A len és a banán állagra jó, a zsír nyilván erre nem, de ha a tojásnak nincs kifejezetten ilyen szerepe az adott ételben vagy van tojásod, csak kevés, akkor esetleg működhet, bizonyos esetekben legalábbis. Erre nincs fix recept, kipróbálod s kiderül. De a zsír durván máshogyan viselkedik, mint a tojás, ez világos... Amikor én hagyom ki, akkor nem helyettesítem semmivel s egy más, de ehető sütit kapok (a többi hozzávaló is zsíros és összeáll a tészta tojás nélkül is, ez fontos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!