Szerintetek a kifőzdék, konyhák milyen zsiradékkal főznek, amelyet képtelenség az éthordóból kimosogatni? Csak zsíroldóval, Cif-fel, vagy egyéb durva sikálással jön ki-úgy, ahogy-, és a műanyag edény fala szálkásodik a sok sikálástól. Pálmazsír?
A hiba nem a zsiradék, hanem az, hoyg te nem tudsz mosogatni.
Aki ilyen ötletekre jut, hogy "zsíroldó, Cif, durva sikálás" müanyag edény esetében, az a hibát saját magában keresse. Eleve nem szabad müanyag ételhordóban ételt tárolni, ez csak szállításra való. (szerintem arra sem igazán, de ez magánvélemény).
Mindenféle zsirakédog a forró mosogatószeresz víz maradéktalanul old.
Viszont ha a müanyagot zsíroldóval vagy Ciffel kezeli, akkor utána csak arra számíthat, hogy minden beleragad, mert ez a müanyag felületét oldja.
Emellett értelmes ember semmilyen edényt nem sikál, mert attól kezdve ki lehet dobni. (én 50 éve fözök, de semmiféle súroló alkalmatosság nincs a konyhámban, teljesen fölösleges)
Ne hideg vízzel mosogass! :D
A mosogatószer persze csodákra képes hideg víz esetén is, de meleg (forró közeli) vízzel sokkal célszerűbb...
Egyébként otthoni megfigyelésem az, hogy az olajok sokkal jobban letapadnak, mint a zsír. Múltok olajjal főztem a bográcsban, és a szélére spriccelődöttet alig tudtam lesikálni. Zsíros étel esetén minden erőltetés nélkül lemosható.
A műanyagokról meg annyit, hogy azok baromira vonzzák a zsiradékot... Kutyatálakat szoktam egy műanyag lavórban mosogatni kint. És sokszor mire az utolsóhoz érek, már kihűl a víz. És ahogy hűl, egyre jobban tapadnak meg a műanyag lavór oldalán a zsírok....
Én még ilyet nem is hallottam, hogy valaki ilyen durva vegyianyagokkal sikáljon műa. edényeket.Gondolj bele, hogy a megsérült anyagon mennyi szermaradvány lehet, ami igencsak káros lehet.
Forróvíz, minőségi mosogatószer, szivacs. Ennyi.Cseréld ki a garnitúrádat, és hallgass a jótanácsokra.
Az egészséged többet ér, mint 3-4 műa. edényke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!