Műanyag nyelű lábosnak égett műanyag szaga van, ha melegítek benne valamit. Ez mennyire normális?
Sajnos normális, sokkal kisebb lángon lehet benne melegíteni, mert ha felcsap a láng, vagy túllóg a főzőlap, elkezd olvadni a műagyag.
Ami utána lehűl, és ha ezt megcsinálja párszor, akkor nagyon rideg lesz.
És utána könnyen letörik.
Ha csak 1 nyele van, pl serpenyő, és minden tűzhely túl nagy, akkor inkább húzd félre, és a túlsó felét érje inkább a meleg.
Alap, hogy nem sütünk/főzünk akkora lángon, hogy az az edény oldalán csapjon fel...
MOst így átgondolva nekem is van jó pár műanyag nyeles edény, és pár műanyag fülű lábas. De sosem volt ilyen gondom. Egyszerűen nem kell akkora láng alá, attól nem fő gyorsabban az étel.
Egyedül a régi kotyogós kávéfőzőnél tapasztaltam ilyet, de azt is anyám produkálta. Én azt sem siettetném úgy, hogy felcsapjon a láng...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!