Új SZALAGCSISZOLÓ SZALAGJÁT KÖZÉPRE IGAZÍTANI próbálom, de kicsit pörgetve az mindig a műanyag ház fele befele, vagy a hengeren kifele mozdul el. Ez normális dolog üresjáraton? Maga a munkadarabra eső nyomás fogja fixálni a kb. megfelelő pozíciót?
"Maga a munkadarabra eső nyomás fogja fixálni a kb. megfelelő pozíciót?"
Nem. Hanem a baloldalon lévő állítócsavarral tudod beállítani a szalag futását.Rendesen állítsd be máskülönben felugrik a szalag a henger peremére és elcsiszolja (elvágja) a műanyag házat.
A felirat előtt van az állítócsavar.
Köszönöm az eddigi válaszokat! A csavart már tegnap megtaláltam és próbáltam is középre állítani vele a szalagot, a gépet talpával felfele fordítva és közben figyelve a szalag futását. A gond az, hogy egyszerűen nem akar középre igazodni. Amint kicsivel tovább pörgetem, elmegy valamelyik irányban. Szóval szerintetek üresben pörgetve ez mennyire normális dolog?
Első válaszadó: a hengert dönteni nem igazán sikerül, bár teljesen kitekertem már az állítócsavart ... :-(
@ apababa:
Köszönöm, közben pont arra gondoltam én is, hogy esetleg ki kellene próbálni másik szalaggal (nem csak a gyárilag mellékelttel). Az illesztés, ahol a szalag össze van ragasztva amúgy srég. Esetleg ez is okozhatja az oldal irányú kitéréseket? Vagy minden szalag végei így vannak összedolgozva?
Köszönöm a válaszokat. Sikerült úgy rászorítanom a csavart,
hogy középen tartsa a szalagot. Azért furcsa, hogy ennyire
meg kell szorítani hozzá, de a lényeg, hogy most talán jó
lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!