Milyen egy jó ízű kocsonya?
Ettem már nem egy,nem két embernél kocsonyát és egyszerűen kírázz a hideg, undorító, hányingerem van ha csak ránézek, sima hideg zselés ízt érzek,pedig van benne hús répa..,de valahogy nem jön át az íze.
Pedig szeretem a húslevest.. csak tovább főzzik,bele teszik a bőrt is.
Egy jó kocsonyának milyennek kellene lennie?
Mondjuk alapból a húslevesbe nem szoktunk fokhagymát tenni.
A kocsonyába meg van.
Szerintem neked az állag a probléma, nem az íz.
Gyermekkoromban én is csak a húst ettem meg belőle.
Egy jóízű kocsonya szerintem mindenkinek más. Lévén, hogy az embereknek nem egyforma az ízlésül.
Pl. én nem szeretem az olyan kocsonyát, amiben zöldség van, pont, mert a húslevesre emlékeztet az íze.
Nekem az igazi kocsonya az mellső disznóköröm, mellső csülök, bőr, esetleg farok, és egy darab disznóhús,(amit később a tányérokon elrendezek, van, aki nem szereti a bőrös húsdarabokat), vörös és fokhagymával, fekete borssal fűszerezve.(Sóval óvatosan, mert nehezebben alvad meg.)
Van, aki meg valami füstölt húst is főz bele.
Látod, még a húslevesben sincs egyetértés, mert abba mindig teszek. (Tudom, az Ínyesmester nem tett, mert ő nem szerette.) De van, aki így szereti.
Ízlésekről nem érdemes vitatkozni szerintem.
Szóval a jó kocsonyának húsleves íze van,de több bőrrel a kotes miatt, erre lettem volna kíváncsi
Biztos nem jó,hogy csak színtelen, hideg,sima izmentes zselét érzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!