Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek a kocsonyát?

Hogyan készítitek a kocsonyát?

Figyelt kérdés
És meddig főzitek?

2020. dec. 18. 10:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

1. vedd elő azokat a tálakat, dobozokat, amibe majd a kész kocsonyát fogod rakni, és a nyers húst rakd bele, számold meg, hány tányérral, edénnyel lesz.

2. Majd rakd a húst a fazékba, és annyi tányér vizet önts rá, ahány tányér kocsonyát a hús kiad. Plusz!! még 1-et, az elforrásra!!

3. Sót, szemes borsot, vöröshagymát, fokhagymát héjával együtt rakok bele. Ha füstölt hús is van benne, a sóval óvatosan, meglehet, hogy abból is fő ki só. Majd menet közben lehet pótolni

4. Miután felforrt, vedd vissza takarékra a lángot alatta, csak olyan szépen, lassan pöcörögjön, mint a gyöngyöző húsleves. Addig főzd, míg a hús megpuhul.


Sertéskörömből általában 3,5-4,0 óra, különösen, ha füstölt cucc is van benne.

Ha csak csülök, akkor az rövidebb idő.


Majd levesszűrőn keresztül adagold a tányérokba, hogy a szemes bors + hagymák ne kerüljenek bele.

Szoktam félbe vágott főtt tojást is rakni a tányérra, még mielőtt megalszik, mások kevés zsíron őrölt paprikát futtatnak, és a tányérra kanállal szinezésként csurgatnak rá... ízlés kérdése.

2020. dec. 18. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos választ.
2020. dec. 18. 11:41
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

En nem tokolok ennyit. Veszek 3db csulkot ... beleteszem a fazekba es felforralom (fozom par percig, hogy kihabozza magat) ... par perc mulva kiontom az egeszet, lemosom a csulkoket es friss vizben vissza teszem foni eppen annyi vizben, hogy ellepje ... ilyenkor mar beleteszem a szemes fekete borsot, sok fokhagymat, egy kis fej voroshagymat, keves szerecsen diot, egyetlen baberlevelet ... amikor felforr az egesz, takarekra veszem a langot es elfelejtem egy darabig ... nagyjabol 2 ora mulva hozzaadok meg egy szal megtisztitott sargarepat es egy szal feherrepat is es tovabb fozom meg 2 orat.


Ebbol a mennyisegbol 8 emberes adag kocsonya szokott kijonni ... amit a kutyammal altalaban 2 nap alatt eltuntetunk :)))

2020. dec. 18. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
71%
2-kg csont ketté vágva 30dkg bőr só , bors, víz amennyi ellepi had főjön a sparhelten vagy 10 órát leszűröm és kész is .
2020. dec. 18. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
23%
Bele rakom a nyers csülköt meg a körmöt tányérokba, egy fazékba teszek vizet, amibe meleg vízzel elkevert zselatint keverek, majd az egészet rá merem a nyers husokra. Mehet a hűtőbe reggelig.
2020. dec. 18. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"...amibe meleg vízzel elkevert zselatint keverek, majd az egészet rá merem a nyers husokra. Mehet a hűtőbe reggelig."


Vagyis nyers húst esztek a kocsonyában?

2020. dec. 18. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
28%
A vízben kiázik és megpuhul az
2020. dec. 20. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A sertésköröm és a füstölt csülök is?
2020. dec. 20. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Na ilyen lett az enyém! És köszi mindenki.🍻


[link]

[link]

2020. dec. 20. 11:24
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szívesen! Köszi a zöld jelecskét.
2020. dec. 20. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!