Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen kaja az a "hagymás...

Milyen kaja az a "hagymás vér"? Hogy kell megcsinálni? Egyáltalán nem egészségtelen?

Figyelt kérdés
2010. szept. 3. 00:26
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%
ez valami vámpír kaja lehet :)
2010. szept. 3. 03:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/30 anonim ***** válasza:
22%

a malackaraj.blog.hu -n végigfotózták az elkészítését, ott megnézheted.

sztem undorító étel, de hát ízlések és pofonok...

2010. szept. 3. 04:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk disznóvágáskor ez a reggeli. Nagyon finom és semmivel sem undorítóbb,mint a máj.

Disznóvágáskor a vért egy tálba engedik,és addig keverik,amíg kihül a vér. Így nem alvad meg.

Közben zsíron sok karikára vágott hagymát dinsztelnek,ráteszik a vért és megsütik. Felénk csak sózzák,más fűszert nem raknak bele.

2010. szept. 3. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Érzésre ugyanaz, mint a resztelt máj, és az íze se rossz.

Disznóvágáskor én inkább ezt eszem, mint a resztelet májat.


Ha pedig nem bírod, akkor ne nézd, hogy hogyan készül, csak amikor már a tányérodon van!

2010. szept. 3. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen olyan mint a máj.

A vért forrásban lévő vízbe dobják (így egy nagy lepény lesz belőle, felcsíkozzák (mint a májat) és hagymás zsírban átsütik, én utoljára gyerekkoromban ettem, de nagyon finom volt. Ennék most is, de kapni nem lehet, disznótorba meg nem járunk, sajnos nincsenek vidéki rokonaink :(

2010. szept. 3. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/30 anonim ***** válasza:
Mi legtöbbször kakast vagy tyúkot vágunk és azoknak a véréből sütjük.Hozzászoktuk tenni az apróra vágott májat is.
2010. szept. 3. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/30 anonim ***** válasza:
Nálunk is csirkevágáskor volt ez a vacsora vagy másnap a reggeli. Anyu nem főzicsgélte, csak kockára vágta a megalvadt vért és úgy sütötte meg hagymás zsíron. Sajnos azóta a csirkeólakat le kellett bontani, úgyhogy nincs csikrénk így sült vér sem, pedig imádtam.
2010. szept. 3. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/30 anonim ***** válasza:
Aki még nem kóstolta a sült vért,az ha módja van rá kóstolja meg mindenképp,mert isteni finom!!!!=)A májhoz hasonlit ahogy irták is már...
2010. szept. 3. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/30 anonim ***** válasza:
14%
jó magyar gondolkodás, hogy semmit nem dobunk ki az állatból minden ehető. kutyámnak se adnám.
2010. szept. 3. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/30 anonim ***** válasza:
84%

A válasz írója 46%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:49


Tudod, az ilyeneket mint te szívesen visszarepíteném az időben úgy 50-60 évet. És kizavarnálak kapálni, aratni. Akkor qrva gyorsan rájönnél, hogy a régiek miért voltak ilyen takarékosok..... Ha nem tudnál csak úgy odamenni a hűtőhöz, mert nem is lenne hűtő, és kőkeményen meg kellene dolgoznod minden nap azért a kicsiért, akkor megtanulnád megbecsülni azt amid van...

2010. szept. 3. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!