Milyen kaja az a "hagymás vér"? Hogy kell megcsinálni? Egyáltalán nem egészségtelen?

a malackaraj.blog.hu -n végigfotózták az elkészítését, ott megnézheted.
sztem undorító étel, de hát ízlések és pofonok...

Nálunk disznóvágáskor ez a reggeli. Nagyon finom és semmivel sem undorítóbb,mint a máj.
Disznóvágáskor a vért egy tálba engedik,és addig keverik,amíg kihül a vér. Így nem alvad meg.
Közben zsíron sok karikára vágott hagymát dinsztelnek,ráteszik a vért és megsütik. Felénk csak sózzák,más fűszert nem raknak bele.

Érzésre ugyanaz, mint a resztelt máj, és az íze se rossz.
Disznóvágáskor én inkább ezt eszem, mint a resztelet májat.
Ha pedig nem bírod, akkor ne nézd, hogy hogyan készül, csak amikor már a tányérodon van!

Teljesen olyan mint a máj.
A vért forrásban lévő vízbe dobják (így egy nagy lepény lesz belőle, felcsíkozzák (mint a májat) és hagymás zsírban átsütik, én utoljára gyerekkoromban ettem, de nagyon finom volt. Ennék most is, de kapni nem lehet, disznótorba meg nem járunk, sajnos nincsenek vidéki rokonaink :(

A válasz írója 46%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:49
Tudod, az ilyeneket mint te szívesen visszarepíteném az időben úgy 50-60 évet. És kizavarnálak kapálni, aratni. Akkor qrva gyorsan rájönnél, hogy a régiek miért voltak ilyen takarékosok..... Ha nem tudnál csak úgy odamenni a hűtőhöz, mert nem is lenne hűtő, és kőkeményen meg kellene dolgoznod minden nap azért a kicsiért, akkor megtanulnád megbecsülni azt amid van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!