Mitől lesz jó szaftos egy pörkölt?
Időnként sikerül kellemes szaftosra készítenem, máskor nem. Nem szoktam figyelni, hogy mikor milyen arányban teszem bele a hozzávalókat. Egyszer eltalámom, máskor pedig nem. Minden pörköltet ezek különböző arányával készítek:
-mustár
-piros paprika
-olíva olaj v étolaj
-hagyma
-sűrített paradicsom
-pörköltszaft kocka
köszönöm
Tehetsz bele mustárt. Nem bántja. De semmit sem KELL.
Allítólag a sok hagyma adja meg a szaftját a liszttel leszórás az tabu, áhh senki sem csinálja, neeemnem. Dehogynem. Figyeld csak meg, mindjárt nekem esnek.
A vastag szaft az biza vagy a sok hagymától, vagy a liszttől vastag. Nem egyetlen darab hagymától. Tagadják mert ez valamiért tabu nekik. Nekem nincs bajom a vékony szafttal nem lisztezek mert gluténerzékeny van a családban. De csak azért nem.
Írtad hogy krumpli. Na az vastagít a keményítőtartalom miatt, ha sűrűbb szaftot szeretnél, tegyél bele többet.
Kömény az jó bele. Általában húsokhoz teszek köményt pörihez mindig..
Mindenki másképp csinálja. Én hagymát , paradicsom konzervet, olajat, piros paprikát , Maggi marhahús leves kockát , borsot, köménymagot , fokhagymaport teszek bele, meg 2 szem burgonyát.
Szigorúan kihagyom az ilyen TV paprika jellegű dolgokat, nem bírom a szagát, miközben fől.
Bort is kihagyom, nem szeretem benne.
Az a leveskocka nagyon megdobja, szerintem nagyon jól eltalált az íz kombinációja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!