Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz jó szaftos egy...

Mitől lesz jó szaftos egy pörkölt?

Figyelt kérdés

Időnként sikerül kellemes szaftosra készítenem, máskor nem. Nem szoktam figyelni, hogy mikor milyen arányban teszem bele a hozzávalókat. Egyszer eltalámom, máskor pedig nem. Minden pörköltet ezek különböző arányával készítek:


-mustár

-piros paprika

-olíva olaj v étolaj

-hagyma

-sűrített paradicsom

-pörköltszaft kocka


köszönöm


2021. szept. 18. 12:28
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%

Minden nap pörköltet eszel?

Jó dolog olajjal főzni, de vannak ételek, amelyek zsírral élvezetesebbek.

2021. szept. 18. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/47 A kérdező kommentje:
Rakok most bele paprikát, paradicsomot és hagymát. Legyen egy kis lecsós beütése és maradt fél sűrített paradicsom az is belemegy :))
2021. szept. 18. 13:01
 13/47 anonim ***** válasza:
94%
2021. szept. 18. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/47 anonim ***** válasza:
100%
Édes istenem… a biológia oktatás ebben az országban a béka segge alatt van
2021. szept. 18. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/47 A kérdező kommentje:
14 mit hagytunk ki? Mond, hátha tanulunk mind
2021. szept. 18. 13:42
 16/47 anonim ***** válasza:
87%

Ezek szerint a nyelvtan oktatás is…

Elmagyaráznád, a zsír szerinted hogy rakódik le az ereid falán?

2021. szept. 18. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/47 anonim ***** válasza:
94%
Megfelelő "hús" kell hozzá, ami nem száraz izom, hanem bőven tartalmaz kollagéndús kötőszövetet is. Sertésnél csülök, lapocka, tarja, marhánál lapocka, lábszár és hasonlók.
2021. szept. 18. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/47 A kérdező kommentje:
Ahogy hozzátapad a lábashoz, kezedhez is. Magad is érzed hogy nem akar lejönni. Most képzeld ezt el az érfalon. Gondolom nem véletlen szól rengeteg tanulmány, az orvosok is intenek a tellített zsíroktól
2021. szept. 18. 13:59
 19/47 A kérdező kommentje:

Én csak sertés combból szoktam készíteni. Azt szeretem


Piros aranyat, ketchupot teszek bele néha. Jó?

2021. szept. 18. 14:05
 20/47 anonim ***** válasza:
93%

A telített zsírok rosszak vagy jók? [link]


(...)


"A „rossz” zsírok, amelyeket kerülni kell, mint a tüzet


Sokféle zsír létezik.


Néhányuk jó nekünk, néhányuk se nem jó, se nem rossz, és vannak olyanok is, amelyek egyértelműen károsak.


A kutatások tanúsága szerint a telített és az egyszeresen telítetlen zsírok abszolút biztonságosak, sőt, talán még egészségesek is.


A többszörösen telítetlen zsírokkal azonban nem ilyen egyszerű a helyzet.


Ezeknek két fajtája van: Omega-3 és Omega-6.


E két zsírsavfajta ideális esetben sajátos egyensúlyban van a szervezetben, ma azonban az emberek többsége messze túl sok Omega-6-zsírsavat fogyaszt ( 51 ) .


Ennek értelmében a sok Omega-3 (pl. zsíros húsú halak formájában történő) fogyasztása is előnyös, a legjobb megoldás azonban az Omega-6-bevitel csökkentése ( 52 ) .


Ez legegyszerűbben a növényi olajok (mint pl. szója- és kukoricaolaj) és az azokat tartalmazó feldolgozott élelmiszerek elhagyásával valósítható meg.


A zsírok egy másik, rendkívül ártalmas fajtája a mesterséges transzzsírok .


Ezek többszörösen telítetlen növényi olajokból keletkeznek egy olyan vegyi reakció során, amely magas hőmérsékleten, hidrogéngáz és egy fémkatalizátor jelenlétében megy végbe.


A kutatások tanúsága szerint a transzzsírok inzulinrezinsztenciát, gyulladást és hasi zsírfelhalmozódást okoznak, és drasztikusan megnövelik a szívbetegség kialakulásának kockázatát ( 53 , 54 , 55 , 56 ) .


Nyugodtan fogyasszunk tehát telített, egyszeresen telítetlen, valamint Omega-3-tartalmú zsírokat, a transzzsíroktól és a feldolgozott növényi olajoktól viszont óvakodjunk, mint a tűztől!


Összefoglalva: A mindenki számára ártalmas zsírok a mesterséges transzzsírok és a magas Omega-6-tartalmú feldolgozott növényi olajok."


(...)



Telített zsírok - na ne, már megint? [link]

2021. szept. 18. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!