Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz jó szaftos egy...

Mitől lesz jó szaftos egy pörkölt?

Figyelt kérdés

Időnként sikerül kellemes szaftosra készítenem, máskor nem. Nem szoktam figyelni, hogy mikor milyen arányban teszem bele a hozzávalókat. Egyszer eltalámom, máskor pedig nem. Minden pörköltet ezek különböző arányával készítek:


-mustár

-piros paprika

-olíva olaj v étolaj

-hagyma

-sűrített paradicsom

-pörköltszaft kocka


köszönöm


2021. szept. 18. 12:28
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
Azért írtam, hogy oliva olajat teszek bele
2021. szept. 18. 14:11
 22/47 anonim ***** válasza:
86%
A legjobb lassúfőzőben (slow cooker). 10 órán át főzöd, kijön a husiból minden lé, és nesze, ott a szaft. Én el szoktam tenni alaplének, nagyon finom.
2021. szept. 18. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/47 anonim ***** válasza:
95%
Az olaj nem tapad a kezedhez?
2021. szept. 18. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/47 anonim ***** válasza:
95%

Kiló húsonként:

1 evőkanál zsír (vagy olaj, bánom is én)

2 nagyobb hagyma,

Megpirítod, félrehúzod, 1

evőkanál porpaprika, összekevered.

Rá 1 dl víz az indításnál.

Bele a húsok, só,

1 paprika, 1 paradicsom.

Összekevered, fedő rá, kisláng/lángelosztó.

Középidőben kidobja a saját levét, átkavarod, később le veszed a fedőt, hogy a víz elpárologjon.

Én nem teszek bele se fokhagymát, se köményt, mégis híresen jók a pörköltjeim.

Mustárt, ketchupot, pörköltkockát, egyéb kegyszereket-vegyszereket meg aztán végképp nem!

2021. szept. 18. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/47 A kérdező kommentje:

Köszi.


23 # kevésbé és telítettlen

24 # Az 1 evőkanál olaj nem lesz kevés 1 kiló húst szaftjához? Az nekem 5-6 adag. Nem lesz kevés szaft egy kicsit?


Látom nem mindegy, hogy milyen ütemben tesszük bele a hozzávalókat.

Én elmondom, hogy így csinálom:


1 - Olajat a már lekockázott húsban pirítom. Végül ha megsült teszem hozzá a piros paprikát és sót. 20 perc után a mustárt, hagymát hogy minél nyersebb hagyma íze legyen, az kellemes és nem fő szét belőle az értékes vitamin. Majd két perc után leveszem a lángról és a paradicsom konzervet főzés nélkül belekeverem. Néha tejföl és fincsi 👌😀

2021. szept. 18. 16:39
 26/47 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne kevés? Te mennyi olajat hadználsz?
2021. szept. 18. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/47 A kérdező kommentje:
Régen a szüleim kb 5, de inkább 7 evőkanállal. Csak úgy tették bele és amikor elfogyott a hús a szaftot kenyérrel kitumkolták
2021. szept. 18. 16:49
 28/47 anonim ***** válasza:
100%

24-es vagyok

Ha te kevesled az olajat, akkor tgyél bele többet, én nem olajjal csinálom.


Amit leírsz az nem tudom mi, de hogy nem pörkölt az biztos!

Ettől még lehet jó, de ne nevezd pörköltnek, hanem “Zsuzsihusinak”, vagy “Mustárosfalatoknak” ezekkel közelebb jársz az igazsághoz!

A sűrű zaftot meg a jól elfőzött hagyma adja, nem a ropogó, piritatlan, nyers hagymakockák.

Pörköltet úgy és olyan sorrendben kell csinálni, ahogy leírtam.

Egyszer, csak egyetlenegyszer csináld így, meg fogsz lepődni!

2021. szept. 18. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/47 anonim ***** válasza:
81%
Te vagy az Irénke?😱
2021. szept. 18. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/47 A kérdező kommentje:
28 köszönöm! Meg fogom csinálni. Olyat is szoktam, hogy a végén lisztet szórok bele hogy sűrűbb legyen. Néha a tejfölbe a lisztet és úgy a pörköltbe
2021. szept. 18. 17:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!