Mitől lesz jó szaftos egy pörkölt?
Időnként sikerül kellemes szaftosra készítenem, máskor nem. Nem szoktam figyelni, hogy mikor milyen arányban teszem bele a hozzávalókat. Egyszer eltalámom, máskor pedig nem. Minden pörköltet ezek különböző arányával készítek:
-mustár
-piros paprika
-olíva olaj v étolaj
-hagyma
-sűrített paradicsom
-pörköltszaft kocka
köszönöm
#30
Ha úgy csinálod, ahogy leírtam, akkor sűrű lesz és nem kell majd bele liszt.
Majd írd meg, hogy hogy sikerült!🙂
Már nem teszek bele olajat, sem zsírt. Ezt még gyermekkoromban a szüleim tették. Ezt meséltem.
Azt is lehet, hogy megcsinálom amit mondtatok az elején majd úgy folytatom ahogy én szoktam. Kicsit több lesz benne a hagyma és kész. Biztos nagyon fini lesz👌😀
Attól tekints el, hogy ebben 4x annyi zsír van, mint kéne, túl száraz a hús hozzá meg a kömény és a bors sem kell bele, de a szaft ettől a főzési metódustól lesz sűrű
#37
Basszus, akkor csináld 3 dl olajjal, 10 db hagymával és félkiló pirospaprikával, de ne mindenféle bele nem való szarral növeld a mennyiséget!
“ Az én érzékenységemnek ez nagyon kevés szaft. Mind1”
Akkor tegyél bele több zöldséget, deaz olajtól mega liszttől meg a mustàrtól meg minden anyámkínja szartól jobb nem lesz
A 24-es illetve 28-as kommentelőnek teljesen igaza van. AZ pörkölt.
Értem én, hogy nem szeretnél zsírt használni, de hidd el, hogy az úgynevezett magyaros ételek olajjal élvezhetetlenek.
5-7 evőkanál olívaolaj? Meg liszt? Szerintem engem kivágnának itthonról, ha így készíteném a pörköltet. Dacára annak, hogy tisztában vagyok vele, hogy ahány ház, annyi szokás.
Ha tejfölt teszel a pörköltbe, akkor az paprikás. Lásd: paprikás csirke. És tényleg én is azt ajánlanám, hogy egyetlen alkalommal tegyél kivételt és készítsd úgy, ahogy a 24-es kommentelő leírta. Hidd el, nem fogsz csalódni, és látni-érezni fogod a különbséget. Egy alkalomtól nem fog leragadni a zsír az ereidben.
Persze megértelek, mert engem pl. hiába próbálnának rábeszélni az olajra, egyszerűen képtelen vagyok megenni még azt az ételt is, ami napraforgó olajjal készült, nemhogy ami olívával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!