Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz jó szaftos egy...

Mitől lesz jó szaftos egy pörkölt?

Figyelt kérdés

Időnként sikerül kellemes szaftosra készítenem, máskor nem. Nem szoktam figyelni, hogy mikor milyen arányban teszem bele a hozzávalókat. Egyszer eltalámom, máskor pedig nem. Minden pörköltet ezek különböző arányával készítek:


-mustár

-piros paprika

-olíva olaj v étolaj

-hagyma

-sűrített paradicsom

-pörköltszaft kocka


köszönöm


2021. szept. 18. 12:28
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

#30

Ha úgy csinálod, ahogy leírtam, akkor sűrű lesz és nem kell majd bele liszt.

Majd írd meg, hogy hogy sikerült!🙂

2021. szept. 18. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/47 anonim ***** válasza:
100%
5-7 kanál étolaj 1 kg húsra és a zsír miatt rinyálsz? WTF???
2021. szept. 18. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/47 A kérdező kommentje:

Már nem teszek bele olajat, sem zsírt. Ezt még gyermekkoromban a szüleim tették. Ezt meséltem.


Azt is lehet, hogy megcsinálom amit mondtatok az elején majd úgy folytatom ahogy én szoktam. Kicsit több lesz benne a hagyma és kész. Biztos nagyon fini lesz👌😀

2021. szept. 18. 17:51
 34/47 anonim ***** válasza:
100%
A hagyma az elején kell, hogy teljesen puhára főjön, abból lesz ugyanis a szaft
2021. szept. 18. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Attól tekints el, hogy ebben 4x annyi zsír van, mint kéne, túl száraz a hús hozzá meg a kömény és a bors sem kell bele, de a szaft ettől a főzési metódustól lesz sűrű

2021. szept. 18. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/47 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! mentek a pacsik:)
2021. szept. 18. 18:27
 37/47 A kérdező kommentje:
Az én érzékenységemnek ez nagyon kevés szaft. Mind1
2021. szept. 18. 18:31
 38/47 anonim ***** válasza:
100%

#37

Basszus, akkor csináld 3 dl olajjal, 10 db hagymával és félkiló pirospaprikával, de ne mindenféle bele nem való szarral növeld a mennyiséget!

2021. szept. 18. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

“ Az én érzékenységemnek ez nagyon kevés szaft. Mind1”

Akkor tegyél bele több zöldséget, deaz olajtól mega liszttől meg a mustàrtól meg minden anyámkínja szartól jobb nem lesz

2021. szept. 18. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/47 anonim ***** válasza:
100%

A 24-es illetve 28-as kommentelőnek teljesen igaza van. AZ pörkölt.

Értem én, hogy nem szeretnél zsírt használni, de hidd el, hogy az úgynevezett magyaros ételek olajjal élvezhetetlenek.

5-7 evőkanál olívaolaj? Meg liszt? Szerintem engem kivágnának itthonról, ha így készíteném a pörköltet. Dacára annak, hogy tisztában vagyok vele, hogy ahány ház, annyi szokás.

Ha tejfölt teszel a pörköltbe, akkor az paprikás. Lásd: paprikás csirke. És tényleg én is azt ajánlanám, hogy egyetlen alkalommal tegyél kivételt és készítsd úgy, ahogy a 24-es kommentelő leírta. Hidd el, nem fogsz csalódni, és látni-érezni fogod a különbséget. Egy alkalomtól nem fog leragadni a zsír az ereidben.

Persze megértelek, mert engem pl. hiába próbálnának rábeszélni az olajra, egyszerűen képtelen vagyok megenni még azt az ételt is, ami napraforgó olajjal készült, nemhogy ami olívával.

2021. szept. 18. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!