Hogyan süssem a palacsintát, hogy ne legyen száraz, ropogós a széle, ami nehezíti a feltekerést?
Figyelt kérdés
#Palacsinta sütés
2021. aug. 11. 14:22
1/9 anonim válasza:
Tegyél a tésztájába több olajat. Kell recept?
2/9 anonim válasza:
1- es vagyok, én ezt szoktam, csak teszek bele 2-3 evőkanál cukrot és nagyon puha: [link]
3/9 anonim válasza:
Vagy nem jók az arányok a tésztádnál, vagy túl vékonyra sütöd a palacsintád.
4/9 anonim válasza:
Ezt én is szeretném tudni. Ettem olyan palacsintát, ami lágy volt a szélénél is. Hozzá olyan volt, mint egy függöny. Egy palacsinta, egy harapás volt.
5/9 anonim válasza:
A tésztába olajat tenni fölösleges, attól csak olajosabb lesz, jóval több kalória lesz benne, de egyéb előnye nincs.
Ha kisütötted a palacsinatákat, takard el egy tányérral, fedővel vagy fóliával 10-15 percre, akkor megpuhul a széle is.
6/9 Mansour válasza:
Több olajtól tényleg nem lesz puhább. Számít viszont a liszt minősége, és az összetevők aránya. És az 5-ösnek is igaza van, ha letakarod, az sokat segít a kiszáradás megakadályozásában.
7/9 anonim válasza:
Nekem is mindig ilyen a széle, és sosem értettem hogy miért.
8/9 anonim válasza:
A másik megoldás abban rejlik, hogy valamiért Magyarországon divat mindent másfélszer annyi ideig sütni, mint kéne.
9/9 Mansour válasza:
#8
Igen, ez eszembe se jutott, de valóban igaz! Palacsintában nem szabad sötétbarna (urambocsá' fekete) foltoknak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!