Fasirt keszeitesnel hasznalhatok friss kenyeret? Vagy inkabb lisztet? Beaztatott szaraz kenyer helyett?
szét fog esni, nem áll össze.
száraz, beáztatott zsömlét szoktam hozzáadni.
Nem esik szét akkor se, ha nem teszel bele semmit.
De nyugodtan használhatsz friss kenyeret, vagy zsemlemorzsat is
Nem.
Értelem szerűen se egy friss kenyér, se egy szimpla liszt nem tud helyettesíteni egy néhány napos szikkadáson átesett kenyeret, vagy zsemlét.
Még talán a zsemlemorzsa kevésbé kompromisszumos.
Friss kenyérrel szenvedős, plusz nem tölti be a funkcióját, tehát minőségben közel se hozza azt a végeredmény, mint egy szikkadt kenyér.
A liszt szimplán csak szar.
"...plusz nem tölti be a funkcióját..."
Pontosan milyen funkciója van az áztatott szikkadt kenyérnek?
Nedvesít? Arra van a tojás. Szárít? Arra ott a friss kenyér vagy a zsemlemorzsa.
6!
Ez esetben edesmindegy, hogy zsemlemorzsa, friss, vagy szikkadt kenyér kerül bele, nem?
Nem az. Azért bizonyos szempontoknak meg kell felelnie.
Tésztát is kifőzhetnéd almalében is, ugyanúgy folyadék, ugyanúgy kiöntöd a főzés végén, de nem teszed, mert úgy szörnyű lenne a spagetti.
8!
Milyen szempontoknak kell megfelelni?
A tesztafozesnek köze nincs ehhez, de ha már szóba hoztad, akkor pl a vargabeleshez tejben főzöd meg a tésztát. Almaleves tesztareceptet nem ismerek, de simán elképzelhető hogy az előbb emlitett vargabéles mintajara almatortához megfelelő lenne.
A szikkadt kenyérnek egy szerepe van a fasírtban: kevesebb hús kell és a szikkadt kenyeret se kell kidobni.
Anyám mindig friss kenyérből csinálta amúgy, amíg gyerekek voltunk, azóta, hogy elköltöztünk és ők is kevesebbet esznek, csak húsból és tojásból van a fasírt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!