Mit kezdjek a túlfüstölt kolozsvári-szalonnával?
Ha csak az a baja, hogy túl füstős és túl sós, akkor fel lehet vágni kisebb porciókra, és azokat lefagyasztani. Majd apránként elhasználni bizonyos ételekhez, mindig csak keveset használva belőle, hogy ne vigye el túlságosan az étel ízét.
Ha valami egyéb nem jó íze van, akkor nem igazán lehet mit tenni.
Sajna simán lehet, hogy azért maradt tovább a sóban és a füstön is, mert már eleve nem volt a legjobb minőségű...
illetve el se tudom képzelni, hogy ebben a dögmelegben házi körülmények között sóznának/füstölnének. És már az se a legjobb, ami még télről maradt meg.
Nálunk már rég nincs a télen felfüstölt árukból. Azt csináltuk, hogy egy részét lefagyasztottuk kisebb adagokban, s ha füstöltes dolgot akarunk enni, elővesszük (pl. egy lencsébe, bablevesbe).
Szerintem azt a szalonnát már engedd el... nem jó az már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!