Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A cordon bleu finom zsírszalon...

A cordon bleu finom zsírszalonnával is vagy csak húsos szalonnával?

Figyelt kérdés
2011. febr. 12. 12:50
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
A cordon bleu eredetileg sonkával lenne, talán a húsos(császár) szalonna is elmegy, de a zsírszalonnát el kellene felejteni!
2011. febr. 12. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
57%
A cordon bleu SOVÁNY FÖTT SONKÁVAL készül, helyette se húsos, se zsirszalonna nem való bele.
2011. febr. 12. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
57%

Az eredeti cordon bleu valóban sonkával és kéksajtal készül (bár még étterembe sem ettem így készített cordon bleu-t)

De ha szalonna akkor én a bacon-t javasolnám.

2011. febr. 12. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
l4.39-es. Ha szalonna, akkor én a szalonnát választanám - kb ezt irtad! bacon - az szalonna magyarul.
2011. febr. 12. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
39%

csakis sovány sonkával, esetleg jó húsos vékony szalonna darabbal.

a zsírszalonna nyers, kisütésre váró zsiradék, amiből a kisütés végén marad a finom töpörtyű.

2011. febr. 12. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
44%

Bocsi,de nálunk a bacon szalonna, az egy szalonna fajta!!

A szalonna egy összefoglaló név, azon belül mi magyarok találkozhatunk többek között:

-bacon szalonnával

-császár szalonnával

-kolozsvári szalonnával

-erdélyi szalonnával

-csécsi szalonnával stb.


Az angolok többnyire csak a bacon szalonnát eszik (bacon= húsos szalonna), ők ezért nem tesznek különbséget a húsos szalonnák között, csak a húsos és a zsír szalonna között (bacon fat).Ott ha bemész egy henteshez ezzel a kettővel találkozol, nálunk viszont érdekesen nézne ha csak annyit mondanál hogy húsos szalonna.

Na így már stimmel hogy miért terjedt el nálunk ez a "szó ismétlés"?

2011. febr. 12. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

ma 19:00-es: le tudnád részletesen irni, hogy az általad felsorolt szalonnák között mi a különbség?

Én ugyanis nem MO-on élek, és sok receptnél nem tudok mit kezdeni ezekkel a megnevezésekkel.

2011. febr. 12. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

A bacon szalonna un csíkos szalonna, közel egyenlő részben tartalmaz hús és zsírszövetet rétegelve,nem tartalmaz bőrt, porcot. füstölt-pácolt szalonna.


A császár szalonna kicsivel nagyobb menyiségben tartalmaz húst mint zsírszövetet, szintén réteges, bőr, porc felelhető benne, füstölt-főtt szalonna.


Kolozsvári szalonna hasonló a bacon szalonnához annyi különbséggel hogy a bőrt ill. porcot rajta hagyják.


Erdélyi szalonna 1rész hús 2rész zsírszövet füstölt-főtt szalonna.A bőr ill. minimális porc ennél is fellelhető.


Csécsi szalonna, lényegében erdélyi szalonna pirospaprikával beborítva.


A szalonnák pácolása mind ízben mind mennyiségben eltér, a füstölési ideje is különböző.


Ezeken kívül még jó pár szalonnával találkozhatunk, de az üzletek polcain ezek a leggyakoribbak.

A házi szalonnáknál meg sok-sok eltérés lehet pácolásban, füstölésben akár házanként is, de az ország különböző pontjain ízben, állagban kimondottan érezhető a különbség.

2011. febr. 13. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Köszi, sokat segitettél.
2011. febr. 13. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 14. 09:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!