Székelykáposztát szeretnék hús nélkül, esetleg sonkával vagy szalonnával, tudnátok receptet írni?
székelykáposztába kell hús, liszt nem kell bele
ha káposztás kaját akarsz, ami kinézetre hasonlít, akkor készíts pörkölt alapot és főzd meg benne a káposztát
A szalonna zsírját süsd ki ,pirítsd meg rajta a finomra vágott vöröshagymát, tedd hozzá a falatnyi kockákra vágott sonkát, szórd meg őrölt köménnyel,pirítsd rövid ideig, szórd bele a pirospaprikát egy kevés vizet hogy meg ne égjen, rakd rá a savanyúkáposztát kevergesd egy kicsit, önts fel annyi vízzel hogy éppen ellepje,főzd kb 1 órát.
Én szoktam belerakni egy marék rizst hogy sűrűbb legyen a szaftja, de nagyon finom vörösbab konzervvel is,amit csak beleforralok a végén. Tejföllel meglocsolva tálalom.
A volt munkahelyemen láttam székelykáposztát vastagon berántva, de nem is ettem meg.
Nem szoktam se rántani, se habarni, bár recept szerint illene, de nekem nem hiányzik belőle a liszt.
A sonka is hús!!
Hús nélkül = szója kocka pörköltet főzöl össze apró káposztával
Lisztes sűrítés helyett főzz bele rizst, vagy valami rizspótlót = bulgur, hajdina, köles, amit akarsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!