Székelykáposztát szeretnék hús nélkül, esetleg sonkával vagy szalonnával, tudnátok receptet írni?
Eredendően a székelykáposzta pörkölt és savanyúkáposzta egyvelege.(nincs köze a székelyekhez.)
Nem kell bele semmilyen lisztes sűrítés, vagyis sem rántás, sem lisztes habarás. "hamis" székelykáposztát bárki készíthet, lehet hús helyett akár füstölt szalonna/sonka is a pörköltalap része. Ízlés dolga.
Hallottam már fogyókúrázótól, hogy csirkemell pörköltet készített, nagyon kevés olajon, majd arra tette a szálas savanyúkáposztát. Szerinte ízletes volt, és jóval kevesebb kalóriát tartalmazott, mint a hagyományos módon készült.
Nincsenek kőbevésett szabályok, nyugodtan el lehet térni az alapreceptektől, legfeljebb nem annak hívjuk, aminek anno keresztelték.
Én meg abban a hitben voltam, hogy van itthon némi sertés a fagyóba de tévedtem, nincs.
Ezért nélküle készítem el, szerencsére azért füstölt császárom van ami az alapba kitűnő lesz. Császár, hagyma,kömény,só,bors,paprika( küldök bele 1 tv paprikát paradicsomot fokhagymát is) rá a kápó pici víz és és puhára főzöm. Kenyér, tejföl.
Jó étvágyat!;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!