Húsmentesen ez? Székelykáposztát szeretnék készíteni, de nem szeretem a húst, van kipróbált recepted finom, hús nélküli székelykáposztához?
:-)
Igen, köszönöm, természetesen a google-t már használtam a kereséshez.
Inkább személyes tapasztalatra lettem volna kíváncsi.
3-as vagyok!
Bár nem vagyok vega, amikor a szója "betört" hozzánk, én is kipróbáltam, szinte minden variációban.
Kizárólag a brassóihoz használom a szójakockát esetenként, mert ott a hagyma-, fokhagyma elveszi azt a jellegzetes szója-ízt!
Ezért gondoltam, ha hús nélkülit akarsz, lehet hogy jobbat is találsz a vegák receptjei között, mint a szója!
Jó. Köszi a linket.
Nem nagyon használok szóját - azt nem mondom, hogy soha, de nagyon ritkán. (Úgy tudom, hogy egy elég egészségtelen eljáráson megy keresztül a szójabab, mire a granulátum vagy szójakocka elkészül.)
Szia! kezdem a szójás székelykáposztával, ahogy Magdika szokta:)Ők elég nagyevők, úgyhogy a mennyiségeket lehet csökkenteni.
20 deka szójakockát beáztat egy éjjelre. másnap leszűri, kinyomkodja. 2-3 fej finomra vágott hagymából sóval, kis vízzel egy sűrű alapot készít, többször is visszaforralva.
ekkor tesz bele 1-1 szem paprikát , paradicsomot szintén finomra vágva. (paradicsomról a héjat lehúzza) sót, fokhagymát, borsot, őrölt köményt tesz bele, és jófajta pirospaprikát. ebben a dús szaftban főzi rövid lével a szójapörköltet.
Közben 1 kiló apróra vágott finom savanyúkáposztát feltesz főni. amikor puhára főtt összekeveri a szójapörkölttel. tejföllel behabarja. ez az alap, de szokták kaporral vagy tárkonnyal is ízesíteni.
én a simát kóstoltam, nagyon finom volt, de szerintem a zöldfűszerekkel is finom lehet.
A másik, szintén "dolgozói" recept a babos savanyúkáposzta.
Itt már el kell távolodni az igazi Székely Józsefről elnevezett eredeti finomságtól, de érdemes kipróbálni.
ha szárazbabot használunk, akkor egy éjjelen át áztatni kell a szép nagyszemű tarkababot.
szintén egy dús pörköltalapot készítünk, minden belevalóval, ami illik. ebbe főzzük majdnem puhára a tarkababot, és ekkor tesszük bele az apróra vágott savanyúkáposztát.ha teljesen összefőttek, (nem hosszú lével ),egy kissé kizsírozott tepsibe simítjuk. tetejét bőven meglocsoljuk jó sűrű tejföllel és átsütjük a tejföl pirulásáig.
Nem egy fogyókúrás kaja, de, hogy isteni, ahhoz nem fér semmi kétség.Ja, és ha konzerv babból főzzük, akkor fordított a sorrend, a káposztát kell pörkölt alapon megfőzni, és a végén hozzáadni a leszűrt konzerv tarka vagy vörösbabot.
így is nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!