Kozák sapka vaníliás pudinggal vagy lisztel finom?
Én sem teljesen értem a kérdést, hiszen a kozáksapkához tudomásom szerint nem kell vaníliapuding.
Kozák sapka
Hozzávalók:
8 tojás,
40 dkg cukor,
8 kanál víz,
2 kanál kakaópor,
1 csomag sütőpor,
25 dkg liszt.
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
25 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
1 vaníliás cukor.
A 8 tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, kanalanként hozzáadagoljuk a vizet, az átszitált kakaóport, sütőporral elkevert lisztet és a tojások fehérjéből vert kemény habot. Előmelegített sütőben, 26x36 cm-tepsiben megsütjük.
Elkészítjük a krémet: A tejben megfőzzük a pudingot. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.
A tésztát pogácsaszaggatóval kivagdaljuk, mindeniket kettőbe vágjuk, megkenjük krémmel és kívül is bevonjuk krémmel.
Tetejére csoki mázat teszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!