Kacsamájat hogy keszítsem el?
Vettem egy darab kacsamájat leértékelve. Soha nem ettem még, de régóta szerettem volna kipróbálni. Csak ugye az ára.
Egy részét el is kezdtem egy recept alapján, de valamit nagyon elrontottam. A recept azt írta, hogy kis lángon, lefedve süssem félórát. Gondoltam nem állok felette, hanem időnként ránézek. De már 10 percnél elégett az egész. (Hogy az olaj volt túl meleg, vagy a fedő nem zárt rendesen, nem tudom. Ott kellett volna maradnom vele) A sírás kerülgetett, amikor kidobtam a kukába. De ott van a másik fele, amit már nem akarok elrontani.
Először tisztázzuk azt, hogy sima kacsamáj vagy hízott kacsamáj?
Olyasmi, mint a csirkemáj, barna? Vagy nagy sárgás, zsíros színű?
Szerintem eleve vétek kacsa vagy libamájat olajban sütni.
Lehet kapni mindkét zsírt dobozokban felszereltebb boltokban.
Én az ilyen májat nem ízesítem sütés előtt, hanem natúron sütöm saját zsírjában. Időt nem tudok, függ a nagyságától, vastagságától, de tuti, hogy nem félóra, hanem csak percekben mérhető.
Ha hízott kacsamáj, akkor szeleteld fel kb 1-1,5 centis szeletekre is tedd be a fagyasztóba sütés előtt kb egy órával.
Utána fogsz egy serpenyőt, elkezded melegíteni, amikor már forró, akkor beleteszed a szeleteket és alacsony hőfokon sütöd (nem kell alá más zsiradék vagy víz, fedő nélkül csináld). Pár perc alatt, amikor már látni, hogy bőven sült ki belőle zsír, akkor megfordítod és a másik oldalát is megsütöd, akkor jó, ha szép barna pörkölés van már rajta. Ha kész, akkor kiveszed, só, bors és kész.
A megmaradt zsírt szűrd le és tedd hűtőbe, zsíros kenyérhez pompás lesz.
Ez sima kacsamáj recept.
A tiéd nem sima, hanem hízott kacsamáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!