Igabcsy kérdése:
A kacsamájat (nem hízottkacsáé) hogyan és meddig kell sütni?
Figyelt kérdés
A férjem ide hozott 40 dkg pecsenyekacsa májat (legalábbis ez volt írva a csomagolására).
De én még soha nem készítettem belsőséget, és nem találok rá receptet, mert itt a neten mindenhol csak 60-70 dkg-os májról írják, hogy hogyan kell megsütni.
Ebben a zacskóban viszont 40 dkg van, és az is kb 8 db máj. Szóval kicsik.
Azt kérte, hogy egyszerűen csak süssem meg így egyben. De hogyan? Puha is legyen, át is süjön, meg finom is. Segítsetek!!!
2011. júl. 3. 11:58
1/4 anonim válasza:
Beleteszed egy serpenyőbe (teteje is legyen), ha van hozzá háj, akkor azt előtte kicsit lesütöd, majd bele a máj. Ha nincs háj hozzá, akkor teszel zsírt (nem olajat!!), beleteszed, pici vizet öntesz hozzá, rá a fedő és mehet sülni, párolódni. Fedő mindenképp kell, mert nagyon "köpköd" a máj. Kb. 15 perc alatt megsül, ha omlós, akkor jó. Csak akkor sózd meg, ha eszitek. Én nagyon szeretem :)
2/4 anonim válasza:
Én igy: lehetőleg baromfi zsíron hagymát párolok, jó sokat. Mikor jó, akkor ráteszem a májat egészben, és addig sütöm, mig a vágási felülete nem véres. Ez pár perc. Sóval, borssal, majorannával ízesitem. Hidegen is nagyon jó.
3/4 anonim válasza:
Bocsánat, a fűszereket kihagytam. Nagymamám mindenféle fűszer nélkül készíti, és ez ugrott be rögtön. :) De én úgy is nagyon szeretem...
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat.
2011. júl. 3. 16:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!