Otthon sütött kenyér 3-4 nap után ragacsos, nyúlós lesz - mitől lehet ez ? Évek óta itthon sütjük a kenyeret és eddig nem volt ilyen.
Figyelt kérdés
Annyi változott, hogy most vettünk új sütőt (nem kenyérsütőgépben sütjük, hanem rendes sütőben), viszont nehezen tudom elképzelni, hogy azzal lenne a baj - minden mást jól süt, és az kenyér íze és állaga is jó - 3-4 napig, és utána nem száraz lesz, hanem ragacsos. A recept évek óta ugyanaz.2021. máj. 18. 13:07
1/14 anonim válasza:
Tök jó kérdés, csak azt nem értem, hogy a lényeget miért nem írod le? Milyen fajta sütő, milyen típus stb, és milyen típus-faja volt az előző? Mert ha minden más ugyan az maradt, akkor nagyon nehéz kitalálni, de a sütőtől lehet ez.
2/14 anonim válasza:
1: pluSz a recept se ártana.... :)
3/14 anonim válasza:
amúgy 3-4 nap után a legjobb/legdrágább "kézműves" kenyér se olyan, mint frissen....
4/14 anonim válasza:
Az új sütö másként süt, valószínüleg a höfok nem ugyanaz. Próbáld kicsit alacsonyabb beállítással és valamivel tovább sütni
5/14 A kérdező kommentje:
4-es: köszönöm, én is azt próbáltam tegnap: az eredeti recept szerint 250fok és 50 perc, ezt úgy módosítottam, hogy fél óra 250 fok és fél óra 200 fok, csak várni kell még 2-3 napot, hogy kiderüljön ez is ragacsosodik-e.
Annak mi lehet a magyarázata, hogy ha túl magas a hőfok, attól lesz ragacsos?
2021. máj. 18. 23:08
6/14 anonim válasza:
egyszerűen meg lehetne a magyarázat... Már kérdezték. Én is megkérdezem. milyen volt a régi sütő neve-fajtája és milyen az új neve, fajtája? Mi a recepted?
7/14 anonim válasza:
5: ha túl magas a hőfok, kívülről hamar megsül (megég), a belseje nem sül át. Ettől lehet ragacsos.
8/14 anonim válasza:
Ahogy a 7-es írta, ha túl magas a höfok, kivül túl hamar pirul, a közepe meg nem sül át rendesen, és idövel elkezd kicsit erjedni.
1/7-es: a recept lényegtelen, ha eddig müködött, akkor nem azzal van gond, másrészt a régi vagy új sütö tipusa sem sokat számít, mert tipuson belül is vannak eltérések, másrészt egy régi sütö esetében az elhasználódás miatt eleve nem úgy müködik, mint új korában.
9/14 anonim válasza:
Szerintem is a túl magas hőfok lehet a probléma. Próbáld meg 20-25 perc után kicsit vissza venni a hőfokot. Én mindig úgy sütöm a kenyeret, hogy 20 perc 250 °C, 20 perc 230°C majd kb 10 percig fedő nélkül. Mivel nekem mindig az alját kell tovább sütni én a végén átkapcsolom a sütőt alsó-légkeverèsre. Múltkor párom szüleinél sütöttem kenyeret, majdnem 10 perccel tovább sütöttem, és így is nagyon világos lett. Ki kell tapasztalnod az új sütőt, minden sütő máshogy süt egy kicsit.
10/14 anonim válasza:
Szia! Szeretném elkérni ennek a kenyérnek a receptjét, ami évek óta bevált és még 3-4 nap múlva is olyan mintha friss lenne, ha jól értelmezem a szavaidból.:) Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!