Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki milyen húsból és milyen...

Ki milyen húsból és milyen fűszerezéssel készíti a tatárbifszteket?

Figyelt kérdés
Ha van rá lehetőség akkor mi marhabélszínt használunk, de most marhacombból fogjuk csinálni kipróbálás gyanánt. A fűszerezés nálunk általában: só, bors, pirospaprika, vöröshagyma, chili és/vagy erőspista, mustár, ketchup, vaj

2021. ápr. 22. 19:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%
10-es válaszoló, így is van. Én is szakács voltam,soha nem kevertük be a bélszínt, az a vendég dolga.A lehető legváltozatosabb hozzávalókat kínáltuk,és mindenki (több adagban) saját magának akár többféle ízesítést is ki tud próbálni.Egyébként én soha nem daráltam, hanem az érlelt bélszínt (mustár és olíva keverékében volt pácolva)bárddal vagdostam pépesre
2021. ápr. 23. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 A kérdező kommentje:

Tisztelt 11-es


Érdekelne, hogy mennyi ideig célszerű pácolni az egész bélszínt felhasználás előtt? Továbbá ha mondjuk a vesepecsenyéről van szó, akkor annak gondolom kevesebb idő kell, mivel nem olyan vastag mint a fejrész. Vagy alapból a fejrészt levágjátok (pl. sütni) és csak a vesepecsenyéből dolgoztok?


Igazából én is szakácsnak tanultam és próbáltam dolgozni konyhán, de mivel soha nem voltam elég gyors és ügyes, ezért idő előtt feladtam. Attól még borzasztóan érdekel a gasztronómia és ki is akarok próbálni mindent, amit ez a terület nyújt.

2021. ápr. 23. 19:49
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! A pácolás minimum 4 nap, de inkább 1 hét. Csakis az értéktelenebb, a vesepecsenye hátsó nyúlványából szoktuk készíteni. A bélszíneket (8-10 db)mindenestől dijoni mustárral bekenem,egy hosszúkás lehetőleg üveg edénybe kevés olívát öntök, megforgatom benne az első bélszíneket, majd sorba rétegezem, folpackkal befedem.Naponta megforgatom.A hűtő alsó rekeszében érlelődik. Mivel én nagy forgalmú helyen dolgoztam,2-3 ilyen,különböző érési stádiumú pácoló edény volt, természetesen mindig a legrégebbivel dolgoztunk, mindig annyi és olyan húsrészt levágva, amire szükség volt.A levágott húsrészről a pácot papírtörlővel leitattam, ha szükséges volt, van amin rajta maradhatott.
2021. ápr. 26. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim válasza:
100%

Rendszerint fele-fele arányban veszek marhabélszint és marhafelsált.

Abszolut frissnek kell lennie, úgy kell elöre megrendelni a hentesnél, hogy tatárbifsztéknek lesz!)

Marinirozás: a húst ujjnyi darabokra vágjuk és egyenletesen beszórjuk örölt borssal és édesnemes paprikával. Alaposan beledörzsöljük, majd rendes konyhai fözömustárt teszünk rá és azt is beledörzsöljük. Egy tálba finom étolajat teszünk, belenyomkodjuk a húst légbuborékok nélkül és annyi olajat teszünk rá, hogy elfedje. A tetejére pár vékony szelet vöröshagymát teszünk, lefedjük és a hütöszekrénybe tesszük legalább egy napra. Nem mélyhüteni!!!

Elkészítés; A húst ledaráljuk, de nem túl finomra (nem kocsikenöcsöt készitünk! Inyencek azt vallják, hogy halálos vétek darálni, a kés élével addig kell kapargatni a húst, míg a kis alig látható inak közül ki nem szedjük az ín mentes puha marhahúst, de én nem csinálom.)

Gombócokat formázunk (kb. 20-25 dekásakat), lelapitjuk, egy fa tálra tesszük és a közepébe ujjunkkal mélyedést formázunk. A mélyedésbe egy tojássárgáját teszünk, óvatosan, hogy ne folyjon szét. Diszítsük petrezselyemmel/ snidlinggel, egy csepp Erös Pistával és némi Worcestershire szósszal.

Osszuk el a fatál peremén a füszereket, amennyiben lehet piros és fehér (sötét/világos) szineket váltva.

Füszerek: (kb. ½ illetve 1 teáskanálnyi)

1. kevés só

2. kevés örölt bors

3. vöröshagyma apróra vágva

4. kevés köménymag

5. édesnemes magyar pirospaprika

6. kevés fokhagyma

7. Paprika jam (pl. Édes Anna)

8. Erös Pista

9. kevés gulyáskrém (tubusból)

10. kevés ketchup

11. kevés fözömustár

12. snidling

13. kapribogyó felvágva vagy egészben, ha kicsi

14. és adhatsz még hozzá, amit szeretsz

Igy néz ki:

(Sajnos nem sikerült a képet bemásolnom)


Készits az asztalra külön tálkában apróra vágott vöröshagymát, snidlinget, fözömustárt és egy üveg Worcestershire szószt. Van, aki pár csepp konyakot is tesz hozzá (csak pár cseppet!!!), én még nem próbáltam.

Adj jelet a vendégeknek, hogy elkezdhetik keverni kiki az izlése szerint!

Italok: pl. Chianti, lager sör. (Autósoknak: Earl Gray tea!)

Kenyér: piritós!

2021. okt. 7. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 Mansour ***** válasza:
Amúgy a mézeskalács-fűszerkeverék nem is akkora hülyeség, mint amilyennek valószínűleg szánta a 8-as válaszoló. Volt már, hogy tettem húsételbe. De persze tatárbifsztekbe nem tennék.
szept. 11. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!