Az eredeti tatárbifsztek receptjét ki tudja? Mennyivel (hány nappal) előbb keverjem be?
Amit én teszek bele, 1 kiló húshoz: egy jó fej reszelt vöröshagyma, 3-4 gerezd reszelt fokhagyma, só, bors, pirospaprika, őrölt csípőspaprika, teáskanál őrölt kömény, 5 deka puha vaj, 2 tojás sárgája, kis mustár.Persze közben megkóstolom, hogy esetleg első ízlelésre kell-e még bele valami, de be kell kalkulálni az összeérést is.Mi szeretjük jó csípősen, de persze ez ízlés kérdése. A mustárral óvatosan, nehogy savanykás legyen.
Kézzel alaposan összegyúrom, és egy fedeles dobozban teszem a hűtőbe, ahogy írtam bő másfél napra.
Két kenyérpirítót szoktunk használni, mert nem győzi falni a jónép :)
Nem tudom mások hogyan készítik, én így szoktam, nekünk ez vált be.
üdv.
Én úgy csinálom, hogy a fehérpecsenyét ujjnyi szeletekre vágom, és egy hétig hagyom olajban pácolódni egész borssal és babérlevéllel a hűtőben.
Egy hét után kiveszem, lekaparom az olajat róla, és átdarálom háromszor (rendes nagy húsdarálóm van).
Beízesíteni elfogyasztás előtt szoktam.
Borjú bélszínből inkább bécsi szeletet csinálj, a bifsztekhez nem jó az a hús.
Egyébként az én fűszerezésem:
só, bors, vaj, tojás, mustár, ketchup, vöröshagyma, kevés fokhagyma.
A lepontozóknak:Hál' istennek, csak a barátaink fogyasztanak az általam készített tatárból, évtizedek óta imádják, egyszóval az ő véleményük a mérvadó számomra, és nem a kóbor lepontozó "ínyenceké "...
Kedves kérdező, majd referálj, hogy sikerült a tatárod, ha nem esik nehezedre.
Én szívből írtam az én receptemet, és szívből kívánom, hogy a tiéd is sikerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!