Az amerikai palacsinta finom? Jobb mint az eredeti "klasszikus palacsinta"? Recepteket tudtok? Szirup a tetejére kell, vagy az már túlon túl édes?
Ti már csináltatok egyáltalán?
-Jaj, bocsánat a sok kérdés miatt...
Én már csináltam, és nem nekünk annyira nem ízlett. Inkább ízetlen(ezért rakják rá a szirupot)
Én mindenesetre maradok a klasszikusnál, de egyszer érdemes volt kipróbálni. Szirup a tetejére kell.
Teljesen más mint a "klasszikus palacsinta" és sokkal kisebb is. A szirupról csak annyit, hogy mindenképp próbáld ki vele és nélküle is.
Itt a recept: (de rengeteg féleképpen lehet elkészíteni)
Hozzávalók:
3 tojás
12 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1,5 dl tej
csipet só
elkészítés:Válaszd szét a tojásokat. A sárgájához add hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet. A fehérjét verd kemény habbá a sóval. Utána óvatosan forgasd a habot a tésztába, így az már kész is. A palacsintasütőt melegítsd fel (nem drága kedvező áron hozzá lehet jutni) , majd önts bele egy kisebb merőkanálnyit a tésztából. Közepes lángon addig süsd, amíg aranybarnás lesz az alja, majd fordítsd meg. Kész is. Juharsziruppal, nutellával és lekvárral finom, mivel ebben a félében nincsen cukor. Sós feltéttel is finom. Jó étvágyat!
megjegyzés:
Ne rakj a serpenyőbe olajat, mert a tészta könnyen felszívja! Ne tedd nagy lángra!
Na persze olyan is van amibe cukor is kell, de én ezt szeretem.
Szia. Nekem a francia izlik a legjobban, mert a vekony tesztas palacsintakat szeretem, amik uresen is finomak, van onmagukban is izuk.
Az amerikai nem ilyen. A klasszikus (nekem a Jamie Oliver fele) nem edes, hanem egy vastagabb, tomenyebb, de teljesen semleges teszta, amit ha sziruppal leontessz, akkor bitang edes, de eheted sosan, baconnel is. (Esetenkent mindkettovel egyszerre).
Sokan mindenfele tesztat, aminek az alakja megegyezik egy kis korrel amerikainak neveznek, de ez butasag.
Mellesleg, en csinaltam olyan 'palacsintat', amibe a turot tettem, de lisztet szinte nem is, reszeltem bele narancshejat, citromhejat es vaniliat is tettem bele. Kisutottem olyan kis kor alakban, es vanilias fahejjas porcukorral hintettem meg. Mindenki azt mondta, ilyen finom amerikai palacsintat nem evett. Hat igen, mert nem amerikai palacsinta volt.;)
Én nagyon szeretem :) Nem mondanám, hogy jobb, mint az "eredeti", igazából két külön dolog. Eredetinek mindkettő eredeti, csak minden népnek megvan a saját palacsintája.
A juharszirup egy elég édes dolog, kicsit a mézhez tudnám hasonlítani. Van, aki szereti, van, aki nem, nekem bejönnek ezek a brutálisan édes dolgok, úgyhogy szívesen eszem sziruppal, csak az egy kissé drága. De lekvárral is nagyon jó :) Olyat is szoktak, hogy sütés közben a még folyékony tésztába szórnak gyümölcsöket, például áfonyát. De van sós változata is, például csemgekukoricával.
Egyébként Amerikában szokták úgy is enni, hogy palacsinta baconnel és juharsziruppal. Na ez nekem kicsit meredek, de ott sokan szeretik.
Szia!
Szerintem nem jobb, csak más és jó néha a változatosság:)
Szirup nélkül tényleg ízetlen, de hát a sima palacsintát se esszük töltelék nélkül.
Az almás amerikai palacsinta juharsziruppal szerintem elképesztően finom, de a juharszirup baromi drága és nem tart túl sokáig:( csokis vagy gyümölcsös öntettel se rossz, de szerintem a juharszirupot semmi nem pótolja igazán, mert egy kicsit szivacsos a tészta és ahogy magába szívja a szirupot, attól lesz nagyon finom. Magába a tésztába nem kell cukor és mi cukros tölteléket sem szoktunk közé rakni, csak gyümölcsöket, így nem lesz túl édes.
Sokkal finomabb mint a klasszikus.
Én cukrászdában ettem.
Nagyon finom.
Nem jobb, mert teljesen más. Csak a nevük magyarul ugyanaz, szerintem tévesen, mert köze sincs hozzá.
Nosalty-n sok recept van, válogass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!