Ki milyen húsból és milyen fűszerezéssel készíti a tatárbifszteket?
Mi csakis bélszínből, és a lehető legkevesebb fűszerrel. Kb. így:
Kár széttrollkodni erőspista-ketchup, stb-vel.... Jó, hogy majonézt nem tesztek bele... Grrrrr...... :-D
# 1
Megmondom őszintén, nálunk az apám az igazi "bifsztek guru". Ő mindig is így csinálta a bifszteket. Kétszer darálta át hogy minél "krémesebb" és "kenhetőbb" állagú legyen és a fent nevezett fűszereket rakta bele. Akárki is evett belőle idáig, egy darab panasza nem volt, sőt!
Viszont amit te javasoltál, az már inkább ilyen "gourmet színvonal" - ami egyébként nincsen az ellenemre és érdekel is, és lehet hogy ha majd lesz rá lehetőségem, akkor majd ki fogom próbálni ezt az elkészítési módozatot is.
#3
Teljes mértékben igazat adok neked! Hiszen a bélszín az állat egyik legnemesebb része. Jómagam is húsimádó vagyok és még soha nem próbáltam meg a bélszín IGAZI ízét úgy élvezni, hogy a fűszerek ne nyomták volna el azt teljesen.
Én már 9 éves korom óta "bifsztek fan" vagyok. (Akkor ettem először az apám által készített bifsztekből.) Ugyanis én rendkívül izgalmas dolognak tekintettem azt már gyerekként is, hogy az ember tojással kevert nyers húst eszik úgy, hogy nem lesz tőle semmi baja (nekem eddig legalábbis hálisten nem lett), annak ellenére hogy a szülők mindig a "szalmonellát" meg az "ételmérgezést" emlegették a nyers húsnál meg a tojásnál.
De ami a lényeg, az étellel mindig és minden körülmények között "tisztelettel kell bánni". (Főleg ha egy olyan drága alapanyagról van szó, mint a bélszín.)
# 5
A ketchup - mint hozzávaló - amúgy nem egyéni találmány. Nagyon sok recept említi, sőt ettem már mások által készített bifszteket, amiben szintén ketchup volt, sőt, némely külföldi receptben is fellelhető ez az alapanyag. (Valószínüleg, mert a ketchup ad egy enyhén édeskés, umamis beütést és ellensúlyozza a mustár savasságát.)
Ez még nem zárja ki a fent említett elkészítési módot sem.
# 8
Kardamom, csillagánizs, fahéj, szegfűbors, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió, édeskömény...
Ennyi illatos és édes aromájú fűszertől nem lesz olyan az egész matéria, mint egy karácsonyi mézeskalács? (Legalábbis nekem furcsa lenne mézeskalács aromájú húst enni.) Ezeket a fűszereket amúgy ehhez hasonló kombinációkban - hozzá egy kis görög szénát, chili port, kurkumát és babér, vm. curry levelet, borsot, koriandermagot (ha már a száraz fűszereknél tartunk) - leginkább az indiai ételeknél tudnék elképzelni.
Akkor én inkább maradnék a garam masalánál. (Fahéj, babérlevél, római kömény, édeskömény, koriander, zöld vagy fekete kardamom, szemes feketebors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió/virág.)
Nálunk az étterembe marha bélszínt daráljuk át 1x
fűszer: só,bors, kömény, paprika,chilli, petrezselyem
teszünk mellé kapribogyót, csemegeubit felkockázva illetve szardellát
meg gondolom a pincer a tobbit melle szervirozza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!