Az jó, ha a tatárbifszteket készen darált marhahúsból készítem?
Bifszteket csak és kizárólag bélszínből készíts. A bolti darálékba nem tudod, mit daráltak bele, hacsak nem te daráltatod le.
Ha úgy mész oda a henteshez, hogy kérsz x kg bélszínt, és darálja le, akkor oké, egyébként nem. Viszont én még így sem venném meg, hiszen lehet, hogy előtte sertéshúst daráltak a darálón, és kerül bele abból is.
Mindig otthon darálom a kiválasztott húsból.Finom darálón háromszor egymás után, közbe mindig elmosva az alkatrészeket. Sok rejtett ín is feltekeredik a késre.
Háromszori darálás után lesz kellemes krémes, kenhető állagú.Bélszínre ugyan nem futja, de fehér/fekete pecsenyéből kitűnő tatárt készítek.
Legalább az elkészítésnek megadom a módját a siker érdekében.
Ne tedd!!! Az előzők miatt.
Nálunk a hetekben volt egy jókora adag, hátszínből készült, a csontból kiváló leves főtt.
A fekete, és fehér pecsenye (kiváló, kevéssé inas comb alkatrészek) is nagyon jók hozzá.
A bélszín aránytalanul drága ezekhez képest, én meghagyom a sznoboknak.(bár nagyon finom)
Sosem értettem ki áll neki otthon darálgatni. Hát odamész a henteshez, rámutatsz hogy melyik húst kéred, és ledaráltatod vele 2-szer, 3-szor. Az meg mi az hogy mit darált előtte, hát nem mindegy hogy előtte sertést darált-e vagy sem? Nem tudja befolyásolni az ízét.
Majd még otthon darálgatni, meg takarítani a darálót, arról nem is beszélve, hogy előbb venni kéne hozzá egy darálót is. Hát én nem. Arra való a hentes.
Ez nem igaz. Semmilyen egészségügyi kockázattal nem jár, ha előtte sertést daráltak benne..
Na de miért lettem lepontozva? Én sem pontozok le azért másokat mert kisnyugdíjas ráérős idejükben otthon darálgatnak. Akkor engem miért kell lepontozni amiért szakemberrel daráltatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!