Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A hortobágyi húsos palacsintáh...

A hortobágyi húsos palacsintához jó sertés darált hús is?

Figyelt kérdés

Igazából két kérdésem van. Egyrészt jó-e hozzá darálthús? Vendégeim jönnek, lesz csirkemelles fogás és még ezt gondoltam, csak sertés darálthúsból csinálnék pörköltet és abból készíteném el, hátha valaki nem csirkés. Tudom az igazi egy jó csirkepörköltből van.

A másik kérdésem, hogy milyen legyen hozzá a palacsinta?

Ezt találtam: 15 dkg liszt

3 tojás

4 dl tej

2ek olaj

Ha sima palacsintatésztát keresek akkor mások az arányok, pl ásványvíz van benne, csak 2 tojás ennyi liszthez, stb. Én találomra szoktam csinálni, de nem tudom ehhez az ételhez is jó-e az.

Köszönöm


2013. nov. 5. 20:37
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
Más íze lesz, persze ehetőnek ehető, de nem az igazi.
2013. nov. 5. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Jó hozzá. Nyugodtan csináld úgy a palacsintát, ahogy szoktad. Vendégnek csak akkor csinálnék csirkemellet, ha valóban szeretik. Nem értem, hogyxmiért ekkora divat a csirkemell. Annyi finom, egyéb étel van, ami nem olyan száraz.
2013. nov. 5. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A csirkemell sem száraz ha jól van elkészítve :) Nekem sosem száraz . Nyugodtan csináld a palacsintát ahogy szoktad . Persze sósan :)
2013. nov. 5. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
A palacsintara nincs szabaly,csak az a fontos,hogy semleges legyen a teszta, pici so,pici cukor. A toltelek eseteben szerintem ne kiserletezz,mert a sertes teljesen mas izvilag,mas fuszerek illenek hozza. Nem biztos,hogy finom,ha a csirkes recept aranyaival dolgozol.
2013. nov. 5. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Lesz több vendégem, aki nagyon csirkemelles, így nekik azt készítek. Sok recept a hortobágyit is azzal írja, de én combból fogok pörköltet főzni azt hiszem és kicsontozom, darabolom a húst.
2013. nov. 5. 21:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Ne haragudj nem bántani szertnélek :

De ha már ,így szeretnéd ,hogy sertés étel ,és csirkés legyen a menü :

Az a véleményem ,ha nem vagy ,kötve ,hogy pl neked most van sertés darált ,és csirkemelled otthon és ezt kell felhasználnod :akkor inkább ,forditsd meg a dolgot ,vegyél csirkét ,és sertés húst : Nem tudom mi lenne a csirkemelles étel ,de sertésböl is megtudod oldani : És csirkepörköltböl csináld meg a hortobágyit : Annyit még azért elmondok ,hogy a hortobágyit általában előételként adjuk .. Persze lehet ,hogy lesz elötte leves nálad : de ezt tervezd meg jól ,hogy a sertéshez ,és a hortobágyihoz passzoljon ..

2013. nov. 5. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha már ilyen gondolataid vannak : hogy sertésböl hortobágyit : ki ne csontozd csontostól főzd meg ,a csont íze ad kis + ízt a prkölthöz : Arra vigyázz ,hogy ne legyen száraz a töltelék. Az íze nem lesz olyan finom mint csirkéböl : Eredetileg borjú húsbol készült a hortobágyi :
2013. nov. 5. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Ahogy az előző hozzászóló említette, az igazi, eredeti hortobágyi húsos palacsinta borjúhúsból készül, nem csirkéből!


Csak a csirke egészségesebbnek lett minősítve, sokkal közkedveltebb, könnyebben beszerezhető, ezért terjedt el a csirkehúsos változat, ami szintén nagyon finom, de nem az igazi hortobágyi!


És ha az ízvilágot tekintjük, a sertés talán közelebb áll a borjúhoz, mint a csirke... tehát csináld meg nyugodtan belőle... ugyanannyi köze lesz az eredetihez, mint a csirkés változatnak. ;)

2013. nov. 5. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 doboszoli ***** válasza:
100%

Szerintem:

Nálunk a Hortobágyi a legritkább esetben készül kimondottan

erre a célra főzött húsból. Egyfajta "továbbhasznosítása" a maradék pörköltnek. Akár csirke, akár sertés megfelel hozzá tökéletesen. Biztos, hogy jobb lehet borjúból, mint az eredeti bécsi szelet is, de a disznó és a csirke között érdemi különbséget nem tapasztaltam.

2013. nov. 6. 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!