Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek fél kg darált...

Mit főzzek fél kg darált húsból? (sertés)

Figyelt kérdés
pénzszűkében vagyok, kiürítem a fagyót. volt sok darálthúsom, amit már csináltam:székelykáposzta, rúdfasírt, lasagne. És még van egy fél kiló abból mit készítsek? Lehetőleg plusz alapanyag max 500 forint legyen.
2013. febr. 6. 08:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Rakott brokkoli vagy egyéb zöldség, ami éppen kapható és belefér:


1. A zöldséget enyhén megfözöd, nem puhára.


2. A húst apróra vágott hagymán megpiritod, sóval, borssal füszerezed - fözni nem kell, csak a saját levét elsütni alóla. (ha nagyon keveselled, akkor durvára reszelt sárgarépát, zellergumót, petrezselyemgyökeret tegyél a húshoz még nyersen, kb 2/3 hús,1/3 zöldség arányban - izben nem észrevehetö, de a mennyisége nagyobb lesz, többnek tünik.)


3. Besamelt készitesz, belekeversz 1-2-3 tojást, amennyi éppen van.


4. Egy forma aljára teszed a zöldségféle felét, rá a húst, befeded a maradék zöldséggel, leöntöd a besamellel (ha van, megszórhatod reszelt sajttal, fetával, vagy túróval) és sütöben (160-180 fokon) addig sütöd, amig szépen megpirul a teteje, kb 25-20 perc.

2013. febr. 6. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Tepsiben darált húsos rakott krumpli egy kis tejföllel leöntve vagy sajttal megszórva.
2013. febr. 6. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Húsos spagettit, hortobágyi húsos palacsintát, pizzát, paradicsomos húsgombócot, chillis babot, töltött cukkinit.
2013. febr. 6. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
köszi a tippeket a darálthúsús rakott krumplit hogyan kell készíteni?
2013. febr. 6. 08:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Rizseshúst készítettem már darálthúsból is.


Paradicsomos káposzta húsgombóccal.

Esetleg töltött-paprika módjára is megfőzheted, de ahhoz egy kis zöldpaprika-íz is kellene. Ha van a fagyódba, akkor jó, ha nincs, olcsóbb egy fej káposzta + a paradicsom-sűrítmény.


Elég lehet egy adag rakott-káposztának is, a hordós aprókáposztából 1 kg. cca 200 Ft, de kell hozzá a tejföl


Készíthetsz belőle egy jó adag ragulevest, és utána nyomtatéknak, valami buktát sütsz, vagy krumplislángost, esetleg:

Nyers krumplit uborkaszelőn vékonyan elszelsz, zománcos tepsit zsírozod, lisztezed, abba egy sor krumpli, só, bors, ismét krumpli, só, bors ...

Sűrűre kavart palacsinta-tésztával felöntöd, hogy kb. 1-2 cm-rel ellepje, forró sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütöd. Mint a túrós-lepényt tudod kikockázni.

Ez lehet egy nyomtaték a raguleves után.

2013. febr. 6. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Töltött paprika paradicsommártással. Vagy simán csak húsgombóccal a paradicsommártás.

Én szoktam a karalábé főzeléket is főzni a húsgombóccal.

Töltött krumpli: A megfőtt krumplit meghámozod, a belsejét kivájod. A darálthúst fűszerezed mintha fasirtot csinálnál, csak kenyér helyett az krumpliból kivájt részt összetöröd, és azt kevered hozzá. Megtöltött a krumplikat, tepsibe rakod, megöntözöd kevés tejföllel, kevés reszelt sajtot teszel rá, és összesütöd.

2013. febr. 6. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

én pont valamelyik nap csináltam:

mexicois étel. úgy szoktam csinálni hogy a darálthúst olajon megsütöm, bele pirosparika vagy mexicoi alap ha van, ha nincs akkor egy kis csípős paprika, fűszerek amiket szeretsz , babkonzerv ha van hozzá, kukorica ha szereted. és ezt beleszoktam tölteni tortillába, rá sajt és kész is az isteni ínyenc kaja. tortilla nagyon egyszerű, lisztet sütőporral és sóval, olajjal összegyúrsz, bele annyi vizet amennyit felvesz, majd kis lapos gombócokat kell kisütni olaj nélkül. hamar megvan és laktató is. ha beütöd a google-be hogy tortilla, az első repcet már jól le is írja.. vagy csinálj belőle fasírtot sült krumplival vagy törtkrumplival, rakott karfiolt, vagy bármi rakottas ételt. vagy simán bolognai spagetti. esetleg húsos palacsintát. én azt is darálthússal készítem. bolognai jellegű alapot csinálok neki, majd megtöltöm a sós palacsintákat, bele a jénaiba, rá tejföl és sajt és megsütöm míg piros lesz a teteje. isteni finom!!!

2013. febr. 6. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Paprikás krumpli darált hússal. A darált húsnak a felét egy ici pici húson felpirítod, majd olyan jó háromnegyedig átpárolod. Közben megcsinálod a paprikás krumplit és amikor az is kész van háromnegyedig, akkor hozzáteszed a darált húst és együtt befejezed a főzést. Együtt finom és laktatóbb, mint a sima paprikás krumpli.

A megmaradt darált húsból csinálhatsz makarónit, amit nemcsak makaróni tésztával, de rizzsel is meg lehet enni. Vagy csinálhatsz belőle pörköltet, ugyan úgy, mint a darabos húsból.

2013. febr. 6. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Darált húsos rakott krumpli:


Olajon fonnyassz meg egy kis hagymát, majd tedd bele a húst. Fűszerezd sóval, borssal, majoránnával, fokhagymával. Ha gondolod, egy kis őrölt pirospaprika is mehet bele.


A krumplit karikákra, félkarikákra szeletelve főzd meg félig sós vízben.


A tejfölt villával jól kavard fel (vagy a sajtot reszeld le)


Rétegezve tedd őket egy tűzálló tálba, tejföl (vagy sajt) közte is legyen (mondjuk 1,5 kg krumplihoz 1-2 nagy tejfölt osztanék el vagy kb. 25 dkg sajt). Tetejére szórhatsz még egy kis zsemlemorzsát is, hogy ropogós legyen.


Süsd őket együtt kb. 40 percig.


Remélem, tetszik az ötlet.

2013. febr. 6. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

bolognai :)


Rakott krumpli darált hússal


Hozzávalók: Két személyre: 8-10 db közepes krumpli, 20-25 dkg darált hús, 2 dl tejföl+2 evőkanálnyi, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál "Erős Pista", só, frissen őrölt bors (én mindig frissen őrölt borsot használok, nem is tartok otthon előre őrölt változatot, egészen más aromája van a friss őrlésű borsnak), 2 db tojás, 2-3 evőkanál olaj.


Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük. A darált húst két evőkanál olajon feltesszük párolni és kavargatás közben hagyjuk hogy a benne lévő zsiradék és víz előjöjjön. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymagerezdeket, az "Erős Pistát", sót, borsot, megkavarjuk és kevés vizet adunk hozzá. Kb.15-20 percig pároljuk a fűszeres darált húst. (Ha szükséges közben adjunk hozzá még vizet, de a legvégén a lé párolódjon el.)

Ekkor a darált húshoz keverjük a tejfölt. A megtisztított főtt krumplit felkarikázzuk. Egy hőálló edényt beolajozunk. A felkarikázott krumpli felét az edénybe rakjuk, erre rásimítjuk a tejfölös darált húst, majd erre jön a krumpli megmaradt része. Két evőkanálnyi tejfölhöz hozzákeverünk két felvert tojást, megsózzuk és ráöntjük a rakott krumplira. (Lehet sajtot is szórni a tetejére. Én nem szoktam, mert attól kicsit már más lesz az ízhatás, nem érzem úgy a krumpli és a darált hús tiszta ízeit.) 200 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Tejföllel tálaljuk. Ha nyáron készítjük, nagyon jó hozzá a friss kovászos uborka.

2013. febr. 6. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!