Miért van ilyen íze a darált marhahúsnak?
Többek közt ezért sem főzök.
Én is jártam úgy sertéssel, hogy tök büdös volt. Azt hittem valami baja van, de aztán hallottam, hogy a sertésnek eleve van egy kellemetlen szaga.
Fogalmam sincs hogyan tudnak jó ízű ételt csinálni belőle. :s
Te a marha húst NEM SZERETED. Sebaj, egyél mást, annyi van.
Én szeretem, ezáltal két pofára eszem a steaket, meg a tatárt.
Semmi hiba a dologban!
Utolsóhoz csatlakozom, a marha húsnak jellegzetes "marha" szaga és íze van, a pulykának szintén van jellegzetes szaga. Ha amúgy nem romlott, akkor valószínű ezt nem szereted. Így én is azt javaslom, használj disznó húst.
Amúgy 2 kérdés merült fel bennem:
1. Többi hozzászólótól: Az otthon daráltnak ugyan mitől lenne más szaga/íze, mint annak, amit a boltban a szemünk előtt darálnak le? (előre becsomagol darált húst én sem nagyon szoktam venni, bár megjegyzem, amit eddig vettem, az is mind friss és jó volt)
2. Kérdezőtől: Bocs, de te szoktad szagolgatni a több napos véres tamponokat...?? :)
Az előre darált és csomagolt húsok elég pocsék ízűek tudnak lenni, van hogy a marha kellemes jellegzetes íze át se jön. Ezért érdemes a boltban frissen daráltatni, ha daráltat akarunk, vagy magunk darálni friss húsból.
A jó marhahús elképesztően finom ízű, ha valamiről véres tampon ugrik be, az rossz minőségű, romlott, védőgáztól tönkrement stb lehetett - ettem sajnos olyat is, az tényleg pocsék - emiatt nem érdemes megutálni a marhahúst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!