Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért van ilyen íze a darált...

Miért van ilyen íze a darált marhahúsnak?

Figyelt kérdés
Nemrég olajon elősütöttem egy kis darált marhahúst, amit boltban vettem, de nagyon nem jött be. Korábban már próbálkoztam lasagne-hoz pulykával, az is szörnyű mellékízt adott az ételnek, most marhát vettem, mondván az nem olyan mócsingos, mint a sertés, de ennek meg véríze van és olyan szaga, mint a többnapos véres tamponnak, nincs szívem még egyszer elrontani a vacsorát ezzel. Szerintetek miért van ez és mit lehet vele kezdeni, hogy ne tegye tönkre a vacsora ízét (burrito lesz)?
2013. nov. 14. 16:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem romlott ..
2013. nov. 14. 16:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Csinálj zöldséges burittót és máskor ne vegyél darált húst, én mindig itthon darálom.
2013. nov. 14. 16:17
 3/8 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy nem romlott, tegnap vettem és elvileg még sokáig jó lenne. De egyébként a pulykával is ugyanez volt a gondom: irtó rossz szag, majd undorító mellékíz, mégsem volt romlott. Egyébként édesanyám is itthon darálja, eddig nem tudtam, miért... mégis mi rossz van ebben a húsban, ami ennyire orrfacsaró?
2013. nov. 14. 16:22
 4/8 anonim ***** válasza:
33%

Többek közt ezért sem főzök.

Én is jártam úgy sertéssel, hogy tök büdös volt. Azt hittem valami baja van, de aztán hallottam, hogy a sertésnek eleve van egy kellemetlen szaga.

Fogalmam sincs hogyan tudnak jó ízű ételt csinálni belőle. :s

2013. nov. 14. 16:25
 5/8 A kérdező kommentje:
Én is eddig csak a csirkemellel jártam szerencsével, a többi húst eddig mind bebuktam. Megkóstoltam amúgy a darált marhahúst, kicsit rágós volt (talán nem sült át még eléggé, csak elősütöttem), de a szaga miatt képtelen vagyok beletenni a finom zöldségek közé...
2013. nov. 14. 16:28
 6/8 doboszoli ***** válasza:
51%

Te a marha húst NEM SZERETED. Sebaj, egyél mást, annyi van.

Én szeretem, ezáltal két pofára eszem a steaket, meg a tatárt.

Semmi hiba a dologban!

2013. nov. 14. 17:37
 7/8 anonim válasza:

Utolsóhoz csatlakozom, a marha húsnak jellegzetes "marha" szaga és íze van, a pulykának szintén van jellegzetes szaga. Ha amúgy nem romlott, akkor valószínű ezt nem szereted. Így én is azt javaslom, használj disznó húst.

Amúgy 2 kérdés merült fel bennem:

1. Többi hozzászólótól: Az otthon daráltnak ugyan mitől lenne más szaga/íze, mint annak, amit a boltban a szemünk előtt darálnak le? (előre becsomagol darált húst én sem nagyon szoktam venni, bár megjegyzem, amit eddig vettem, az is mind friss és jó volt)

2. Kérdezőtől: Bocs, de te szoktad szagolgatni a több napos véres tamponokat...?? :)

2013. nov. 19. 11:55
 8/8 anonim válasza:

Az előre darált és csomagolt húsok elég pocsék ízűek tudnak lenni, van hogy a marha kellemes jellegzetes íze át se jön. Ezért érdemes a boltban frissen daráltatni, ha daráltat akarunk, vagy magunk darálni friss húsból.

A jó marhahús elképesztően finom ízű, ha valamiről véres tampon ugrik be, az rossz minőségű, romlott, védőgáztól tönkrement stb lehetett - ettem sajnos olyat is, az tényleg pocsék - emiatt nem érdemes megutálni a marhahúst.

2023. aug. 19. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!