A tatárbifsztekhez azért használnak érlelt bélszínt mert a baktériumok elpusztulnak belőle vagy csak az íze matt?
Figyelt kérdés
köszi!2012. aug. 25. 20:46
1/6 anonim válasza:
Hogy elpusztuljanak a baktériumok ;)
2/6 anonim válasza:
Az állaga miatt. A bélszin a legértékesebb része a marhának. Nem inas, rágós, jó izü, nemes. Baktérium ugyanannyi lehet benne, mint a többi husban.
3/6 anonim válasza:
A tatárok (=ősmagyarok) nyereg alá tették a levágott marha húsát, rajta lovagoltak, így puhult, érlelődött. Amikor legközelebb tábort vertek, elővették, nyílt tűzön megsütötték az "előre pácolt" húst.
4/6 anonim válasza:
Nyereg alatt puhitották, nem pácolták! Semmi köze a receptnek a tatárokhoz.
5/6 doboszoli válasza:
Szerintem nincs köze sem a tatárokhoz, sem a nyereghez, de még a baktérium irtáshoz sem az elnevezésnek.
Az olajos pác a hús rostjait fellazítja, ill. még több idő van a húsban az ATP lebomlására, ez ízletesebbé teszi azt.
"Vészhelyzetben" többször készült már tatár pácolatlan húsból, nem tapasztaltam érzékelhető eltérést a pácolttal szemben.
6/6 anonim válasza:
A tatár elnevezés arra vonatkozik, hogy "vadember módra", nyersen eszik a húst.
A nyereg alatt puhitás meg ilyen formában mese, azért tettek nyers húst a nyereg alá, mert ha a nyereg feltörte a ló hátát, akkor védte a további dörzsölödéstöl. Ezt a húst természetesen idönként kicserélgették, és a régit eldobták - semmi köze sem volt az evéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!