Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tatárbifsztekhez azért...

A tatárbifsztekhez azért használnak érlelt bélszínt mert a baktériumok elpusztulnak belőle vagy csak az íze matt?

Figyelt kérdés
köszi!
2012. aug. 25. 20:46
 1/6 anonim válasza:
0%
Hogy elpusztuljanak a baktériumok ;)
2012. aug. 26. 01:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Az állaga miatt. A bélszin a legértékesebb része a marhának. Nem inas, rágós, jó izü, nemes. Baktérium ugyanannyi lehet benne, mint a többi husban.
2012. aug. 26. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
A tatárok (=ősmagyarok) nyereg alá tették a levágott marha húsát, rajta lovagoltak, így puhult, érlelődött. Amikor legközelebb tábort vertek, elővették, nyílt tűzön megsütötték az "előre pácolt" húst.
2012. aug. 26. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Nyereg alatt puhitották, nem pácolták! Semmi köze a receptnek a tatárokhoz.
2012. aug. 26. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 doboszoli ***** válasza:

Szerintem nincs köze sem a tatárokhoz, sem a nyereghez, de még a baktérium irtáshoz sem az elnevezésnek.

Az olajos pác a hús rostjait fellazítja, ill. még több idő van a húsban az ATP lebomlására, ez ízletesebbé teszi azt.

"Vészhelyzetben" többször készült már tatár pácolatlan húsból, nem tapasztaltam érzékelhető eltérést a pácolttal szemben.

2012. aug. 26. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

A tatár elnevezés arra vonatkozik, hogy "vadember módra", nyersen eszik a húst.


A nyereg alatt puhitás meg ilyen formában mese, azért tettek nyers húst a nyereg alá, mert ha a nyereg feltörte a ló hátát, akkor védte a további dörzsölödéstöl. Ezt a húst természetesen idönként kicserélgették, és a régit eldobták - semmi köze sem volt az evéshez.

2012. aug. 26. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!