Mit szoktatok a tatárbisztekbe tenni?
Milyen fűszereket és egyéb anyagokat?
Mennyi ideig hagyjátok állni felszolgálás előtt?
Előző nap szoktam összeállítani. Só, bors, pici őrölt kömény,pirospaprika, reszelt fokhagyma és vöröshagyma, tojás sárgája, puha vaj, kevés mustár. Szeretjük csípősen, így teszek bele őrölt csilit is, de azért nem kell legyezőt használni, amikor esszük :)
Nekünk így ízlik, ha egy napot érik a fűszerekkel.
Nem nagyon lehet hozzátenni az előzőhöz!
De azért megpróbálom. :)
Elvileg nem illik bele, de mivel én csípősen szeretem, szoktam bele keverni erős pistát.
Ha valaki csípősen szereti, akkor szerintem az erőspista jobb a borsnál, tabasconál, esetleg még szárított csilit szoktam bele darálni, mert az is "tisztán" csíp, mellékíz nélkül.
Ami az időt illeti, van hogy nagyobb adagot bekeverek, pár napig simán eláll.
Ilyenkor a hagymát, fokhagymát, tojássárgáját kihagyom.
Előző kettőnek 1-2 nap alatt jelentően módosul az íze, a tojással meg nem vállalok rizikót.
Ezt a 3-mat max fél nappal fogyasztás előtt keverem bele.
...mármint az 1-es válaszolóra értettem!
Az a klasszikus ízesítés, én is úgy készítem, + pista vagy csili.
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Én is hasonlóképpen csinálom, kevés harissza nevű csípős arab paprikakrémet keverek bele, hogy erősebb legyen, de azért ne égessen.
Az őrölt köményt még nem próbáltam, de nem lehet rossz, miért ne? Jó még bele a Worchester-szósz is.
Holnap délben ez lesz az ebéd, este fogom előkészíteni.
Addig eláll a tojás is, úgyhogy belekeverhetem, nem?
Köszi, akkor megcsinálom, gyönyörű bélszínt kaptunk. :)
Most látom, hogy milyen hülyeséget írtam... Méghogy "tatárbisztek", bifsztek helyett" :D (És még ebbe is bele lehetne kötni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!