A pizzán a sajtot a feltét alá vagy felé érdemes tenni?
Figyelt kérdés
Hogy jobb szerintetek?2015. febr. 28. 10:11
2/17 A kérdező kommentje:
ha rákeresel, csomó pizzás képen alul van a sajt, felül a feltét. most fogok pizzát csinálni, és nem tudom eldönteni, hogy legyen. mindkétféleképpen próbáltam már. ha alul van a sajt, akkor az nem pirul meg, ha alul van a feltét, akkor meg az nem pirul meg, és nem tudom eldönteni, hogy melyik a rosszabb :D
2015. febr. 28. 10:26
3/17 anonim 



válasza:





Mutass pár ilyen képet. Inkább arról lehet szó, hogy a feltét és a sajt állagának különbsége miatt a sajt lesüllyed, míg a keményebb állagú feltét a helyén marad, mintegy kiemelkedve, azt a látszatot keltve, hogy az volt felül alapból is.
5/17 anonim 



válasza:





Köszi. Valóban úgy néz ki, mint amire utaltál. Bár az első kivétel a többi képen bőven van olyan feltét, ami utólagos dekoráció. Szerintem a sajtot azért lehet "érdemes" alulra rakni, mert úgy kevesebb kell belőle, míg ha a tetejére menne, akkor a teljes fedéshez több kellene. Tehát egyszerű spórolásnak tűnik. De lehet, hogy van aki kifejezetten rajong a kevesebb sajtért. De ahogy a vállalkozókat ismerem, inkább a költséghatékonyság lehet a háttérben.
6/17 anonim 



válasza:





Mi amikor pizzát csináljuk akkor a legtetejére tesszük a sajtot,úgy
mint a 3.képen,csak több sajtot,hogy jó sajtos legyen,mert úgyis a
sajt összesül(mi így szeretjük).
7/17 anonim 



válasza:





Dolgoztam kulfoldon olasz pizzaszakacsokkal, ok a sajtot alulra tettek, azaz rogton a paraadicsomszosz utan.
Ennek egyszeru oka van: ha felulre teszed akkor a sajt hoszigetelokent mukodik es a feltet nem pirul meg, viszont a sajt alul is szepen megolvad.
8/17 anonim 



válasza:





Bizony !
Az eredeti pizzán szigorúan alul van a sajt és finom, folyós, olvadós !
9/17 anonim 



válasza:





Meg 1 dolog: ha a sajt felul van akkor az alatta levo feltet, foleg aminek nagyobb a viztartalma elkezd levet engedni, ez pedig a sajt miatt nem tud elgozolni, hiaba a magas hofok. Azaz a pizza tocsogos, vizes lesz.
10/17 anonim 



válasza:





Ott a pont Digonàl!
Nem mindegy hogy kamu magyar falusi pizzàròl, vagy eredeti olaszròl beszèlünk. Az eredetinèl a sajt alul van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!