A menütervezés bejön a gyakorlatban vagy csak nagyon fegyelmezett embereknek való?
"nekem nincs pofám azt mondani , hogy köszi hogy gondoltál ránk de vidd vissza"
Ja, hát akinek fontosabb az udvariaskodás, mint a normális kommunikáció és hogy ne legyen kéretlen kajalerakó az otthona, az akkor viselje. :D
52!
Itt most csupán arról beszélünk, hogy milyen akadályai lehetnek a menünek.
Ez egy lehetséges akadály. Nekem például jól esik hogy gondolnak ránk a nagyik és szívvel lélekkel készítenek nekünk dolgokat. Nekem igenis fontos az udvariaskodás, de hozzáteszem hogy esetemben nem probléma ez. Nekünk ez is egy oka volt annak hogy nem jött be a menü.
53!
Mindennap vittek valamit? Ha nem, akkor miért nem lehetett eltolni egy nappal a menutervet? Csupán érdeklődöm, mielőtt kötözködésnek veszed.
Mondjuk én sem értem, miben befolyásolja a menüt, ha egy napra hoznak valamit pluszban, mi olyankor eltoljuk/megvariáljuk és kész.
Mondom, az a baj, hogy ezt az egész menütervezést úgy képzeltek el, hogy mindenki görcsösen ragaszkodik hozzá, hogy pontról-pontra be legyen tartva, pedig nyilván mindenki variál rajta egyet időnként és kész.
54!
Nemcsak ez volt az oka, csak az egyik oka!
Korábban már kifejtettem hogy nem igazán tudtam az igényeinkhez alakítani a menüt. Ezért hagytuk abba.
57!
Ertem. Nálunk úgy megy, hogy eleve fel lehet irni egy táblára a kívánságokat, amiket a következő hétre beépítek. Itt pénteken hozzak nyilvánosságra, hogy mik lesznek akciosak a következő héten, ezeket figyelembe véve szombaton, vagy vasárnap tervezem meg a menüt. Pl ezen a héten ez paradicsomleves húsgombóccal, taco, thai curry, tabouleh, rántott hal, tejszínes gombás tészta és temesvári csirkemell. Ezekhez vásároltam be. A napok változhatnak, de az etelek maradnak. Ritkán előfordul az, hogy x dologra nem jut idő, mert valami közbejön, ilyenkor átalakul az adott etel. Pl a taco lényegében fűszeres, piritott darálthús. Ha aznap nem lenne időm elkészíteni, akkor a daralhust be tudom gyúrni fasírtnak. Melle a zöldségből lesz saláta, a taco kagylók pedig maradnak a szekrényben és majd legközelebb felhasználom őket. Tehát a menü lényege nalunk leginkább az, hogy egyrészt kiiktatjuk a mi legyen ma már megint nincs ötlet problémát, illetve olcsóbban vásárolunk, mert nincs impulzusvasarlas.
58!
Látom nálatok nagyon szépen működik ez, tényleg tök jó, örülök hogy leírtad :)
Az írásodból rájöttem arra, hogy én sajnos nem tudnék így előre tervezni. Nálunk tényleg inkább az vált be, hogy reggel tartok egy mini közvéleménykutatást, hogy ki mit enne. Ha mondanak valamit, akkor az lesz. Ha meg nem, akkor én magam próbálok kitalálni valamit, vagy legalább egy kategóriát megadni (tésztás, húsos, leves stb). Ezután szétnézek a hűtőben és aminek látom hogy lassan lejár a szavideje vagy már régen megvettem, az alapján konkretizálom a receptet.
59!
Na nálunk ez a naponta megkerdezem altalaban a "nem tudom, valamit, akarmit" volt, ugyhogy sokra nem mentem vele. Mentem naponta bevásárolni, így azt vettem meg amiről épp ihletem jött, plusz egy los puding, egy kis csoki, oh, de klassz, van új péksüti, stb. Nagyin sokkal csökkent a kiadásunk a tervvel, főleg hogy mindent online rendelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!